Ökumené 2023

„Tanuljatok meg jót tenni, keressétek az igazságot!” (Iz 1,17)

2023. január 15-22. között az ökumenikus imahéten a keresztények a Krisztus-hívők egységéért imádkoztak. A Kisvárda városában zajló ökumenikus imaestekbe intézményünk a kollégista diákokkal minden évben aktívan bekapcsolódik.

A szerdai este rendkívüli volt, amely bizonyára emlékezetes marad intézményünk életében. A római katolikus plébániatemplom felújítása miatt ebben az évben nem a megszokott környezet, hanem a templomnak berendezett iskolai díszterem szolgált az istentisztelet helyszínéül. A szertartás alatt az ökumenikus testvériség megtapasztalásán túl felemelő érzés volt megélni azt is, hogy a templom egy időre az iskolánkba költözött, kifejezve az egyházközség és az iskola összetartozását. Csütörtökön pedig a református templomban találkoztunk a keresztények egységéért imádkozó közösséggel.

no images were found

Az ökumenikus keresztény szemlélet számunkra élő valóság, hiszen kollégiumunkban valamennyi történelmi felekezet képviselteti magát diákjaink személyében. A kollégium a fiatalok második otthona, ahol imaközösségünk – kapcsolódva a város hívő népéhez – az estek imádságos légkörében megtapasztalhatta, hogy a tanúságtevő krisztusi egységben erő lakozik.

Béres Tamás kollégiumvezető

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.