Egyházmegyei szavalóverseny

30 éves a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye, és immár 15. alkalommal szervezték meg az egyházmegyei szavalóversenyt. A döntő fordulóra a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban és a Főplébánián került sor február 18-án.

Köszönjük, hogy Laczai Kamilla 7. évfolyamos diákunk képviselte intézményünket a döntőben és szép szavalatával gazdagította a hallgatóságot.

Nagyszerű volt látni a sok gyermeket, óvodásoktól az általános iskola végzős évfolyamáig, a szülőket, családokat, akik elkísérték gyermekeiket a szavalóversenyre, és együtt izgultak a szavalókkal.

Az igényesen megszervezett verseny eredményhirdetése előtt Soltész Béla kántor irányításával megtanultunk egy éneket az Oltáriszentségről, majd orgonakísérettel el is énekeltük.

Köszönjük, hogy Palánki Ferenc püspök atya nemcsak a díjakat adta át, hanem a gyermekekkel együtt örült a költészet szépségének, a költők tehetségének, hogy a bennünk is megfogalmazódott érzéseket olyan lélekemelő módon tudják közvetíteni.

Az új karorgona bemutatkozása is felejthetetlen élmény volt, különösen azoknak, akik ki is próbálhatták, hogyan lehet gyönyörű hangzatait elővarázsolni.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.