Rákóczi Szövetség = közösség, motiváció, találkozások, lehetőség…

Február 24-26. között a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei Középiskolás Vezetői Fórumán vehettünk részt igazgatónő kíséretében.

Számos sokszínű programnak voltunk részesei, többek között a határon belüli, illetve kívüli magyar diákokkal ismerkedhettünk meg csoportokban. Egy jópofa LIKE versenyt is folytattunk, amit a végén Kristóf csapatában meg is nyertünk.

Részt vettünk a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapján megrendezett megemlékezésen is, az Országház közelében, A nemzet vértanúinak emlékműve előtt helyeztük el az emlékezés virágait.

A közelséget kihasználva megtekintettük II. Rákóczi Ferenc fejedelem lovasszobrát, továbbá József Attila Duna-parti emlékművét is. Majd a Lónyay Gimnáziumban egy kerekasztal beszélgetésen meríthettünk motivációt. A nap végén elérkezett a számunkra legkedvesebb program a Nemzeti Színházban, ahol a Wass Albert: Tizenhárom almafa című regényéből készült színdarabot láthattuk. A jó hangulat és a színészek elképesztő játéka, továbbá a színmű mondanivalója teljesen elvarázsolt minket. A műsor legvégén állva, vastapssal ünnepeltük a színművészeket, akik köszönetként a legelső sor több lelkes nézőjével kezet fogtak. Ezek közé a szerencsések közé tartoztunk mi is, ezzel különlegessé téve az estét.

Az utolsó napon Vass Vilmos professzor, neveléskutató előadását hallgathattuk meg a motivációról. A sok érdekes példa, a tanár úr humora mindvégig éber figyelmet és hangos nevetést váltott ki a hallgatóiból.

Köszönjük a Rákóczi Szövetségnek, Csáky Csongor elnök úrnak, hogy a hétvége során rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodhattunk, és természetesen a határon túli fiatalokkal is jobban megismerkedhettünk.

Barnai Barbara és Szabó Enikő, 10.D

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.