Pedagógusaink Keresztútja

2023. 03. 03.

Végigjártuk keresztutad,
mely a mennybe irányt mutat.
Szent áldásod add reánk,
szent áldásod add reánk!

Hamvazószerdával megkezdtük 40 napos nagyböjti utunkat. Nagyböjt három hagyományos gyakorlata az ima, a böjt és a „szeretetcselekedetek.” A szeretetből fakadó tetteink szép állomásai a templomban végzett keresztutak. A keresztútjárás lelkiségének egyik célja, hogy egyesüljünk az önmagát értünk önként feláldozó és feltámadó Úr kezdeményező engedelmességével. Az élet keresztjeit pedig zúgolódás és vonakodás nélkül fogadjuk el és viseljük el, ami nem könnyű feladat.

Ferenc pápa azt írta nagyböjti üzenetében „A nagyböjti önmegtagadás mindig kegyelemből ihletett-erőfeszítés annak érdekében, hogy legyőzzük hitetlenkedéseinket és ellenállásunkat azzal szemben, hogy kövessük Jézust a keresztúton… Rá kell lépnünk az útra, egy felfelé vezető útra, ez pedig erőfeszítést, áldozatot és összpontosítást igényel, mint egy hegyi túra.”

2023. március 3-án intézményünk Via Crucis terén Linzenbold József esperes, plébános atya vezetésével a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda Pedagógusai, tanítványai és szüleik és az egyházközség hívei együtt léptünk a „felfelé vezető útra” és hálát adtunk a közösen megtett út minden egyes csodálatos pillanatáért.

Hálát adunk Uram,
hogy közösen járhatunk a szeretet útján, hogy mindig eleven bennünk a remény, a hit a te feltétlen szeretetedben!
Add, hogy mindig elevenen, lángolón fordítsuk
tekintetünket az örök üdvösség felé,
és hogy képesek legyünk vigaszra és békére találni utunk során! Amen

Hálásan köszönjük pedagógusainknak áldozatos közreműködését és részvételét ezen a nem mindennapi keresztúton.

Votykuné Aradi Angéla hittanár

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.