Szentlászlós diákok keresztútja

2023.03.17.


Szívünk, lelkünk most kitárjuk,
Utad, Jézus, veled járjuk.
Kérünk, mélyen belevéssed
Szíveinkbe szenvedésed.

A nagyböjti hittan órákon sokszor szegezzük tekintetünket a kereszt felé, próbáljuk megérteni ezt a hatalmas titkot és rejtélyt, amelyet kifüggesztünk otthonainkban, az iskola termeiben, amelyet nagypénteken megcsókolunk…de nem értjük. Ilyenkor mondom „hogy a keresztet csak a szeretettel lehet megközelíteni és megérteni. Nézz a keresztre, és Isten szeretetét lásd! Ezért a  hatalmas szeretetért tégy lemondásokat a nagyböjti időben, de a lemondások mellett csendesedj el, figyelj társadra, halld meg a másik szavát, mondj dicsérő szavakat és fogadd el a terheidet, ne lázadozz ellene!”

2023. március 17-én a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda tanulói, pedagógusai és az egyházközség hívei Máté Péter atya vezetésével folytattuk közösen a nagyböjti utunkat a Via Crucis téren és váltottuk az elméletet gyakorlattá… elcsendesedtünk, fölvettük keresztünket és elindultunk Jézus után. Követtük őt a szenvedése útján, közben figyeltünk egymásra, figyeltünk az Úrra és arról elmélkedtünk, hogy milyen nagy ára van üdvösségünknek. Lélekben ott voltunk Jeruzsálem utcáin, imádkoztunk egymásért, hálát adtunk egymásért, hálát adtunk szüleinkért, tanárainkért. Milyen szép így közösen megélni hitünket és közösen szemlélni a kereszt titkát!

Uram! Tudjuk, hogy ma a fiatalok felé milyen sok az elvárás a család, az iskola, a társadalom részéről. Haladnak az úton, de ők is megfáradnak, elbizonytalanodnak. Segítsd szentlászlós fiataljainkat, hogy a Te utaidon járjanak, Téged keressenek, a Te igéd szerint éljenek! Segítsd Uram őket, hogy sose felejtsék el, hogy szereteted végtelen, és Te mindig velük vagy! Amen

Hálásan köszönjük tanulóinknak az áldozatos közreműködést, pedagógusainknak és a szülőknek a tevékeny részvételt ezen a nem mindennapi keresztúton.

Votykuné Aradi Angéla hittanár

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.