Vármegyei diákközgyűlés

Március 21-én, kedden reggel öt lelkes fiatal, Tóth Gabriella, Kolozsi Boglárka, Horváth Katinka, Farkas Krisztián és Jászai Imre indult útnak Nyíregyházára a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat vármegyei gyűlésére, ahol érdekes előadásokat hallhattak és megismerhették a lemondó és az új elnökség tagjait. A diákság küldöttei kérdéseket tehettek föl a fiatalokat érintő témakörökben.

Az első előadó Fekete Éva volt, a Labor Café vezetője, aki a tudatos életmód és a fenntartható jövő jegyében tartott előadást.

Ezután következett a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatójának előadása, miszerint ,,a könyvtárba járás nem ciki, hanem menő”. Bemutatta, hogy a könyvtár nem csak arra való, hogy könyveket kölcsönözzünk, hanem igen is, lehet vele közösséget építeni. Elmondta, hogy milyen lehetőségeket kínál az olvasáson kívül a fiatalok számára a könyvtár, ilyen például az ottalvós est, a gamer versenyek, olvasóklubok vagy akár tanórák tartása.

Harmadik előadóként a Magyar Vöröskereszt megyei képviselőjét hallgathattuk meg a fiatalok számára kínált lehetőségeikről.

Egy kis szünet után következett a Csiga-díjak átadása olyan fiataloknak és felnőtteknek, akik meghatározó szerepet játszanak az SZSZBGYIÖK életében.

A következő előadó a Nemzeti Ifjúsági Tanács egyik tagja volt, aki elmondta, hogy munkájukkal legfőképpen azt szolgálják, hogy a diákönkormányzatokat segítsék, a jól működőket is továbbfejlesszék, vagy akár újakat hozzanak létre.

Az utolsó előadást két francia srác tartotta, akik bemutatták, hogyan is kerültek ők Magyarországra, mi az ő feladatuk, és milyen szerepet vállalnak ők a közösség életében.

Zárásképpen a szavazás következett, mellyel új megyei diákvezetőket választottunk.

Köszönjük a sok értékes információt, melyeket diáktársainkkal megoszthatunk és a kedves vendéglátást! Reméljük, hamarosan ismét találkozhatunk!

Jászai Imre (10. C), DÖK elnökségi tag

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.