Morus-díjas ballagók

A díjat a Morus Alapítvány Kuratóriuma a 2011/2012-es tanévben alapította.

Az alapítvány célkitűzése szerint „… a díjat azok a végzős középiskolás fiatalok kaphatják meg, akik jó tanulmányi eredményeik mellett szívesen, aktívan és felelősen vesznek részt közösségi tevékenységben, nyitottak a közéletiségre és emellett elkötelezett keresztények. Iskolai közéletiségük megnyilvánulhat programok szervezésében, érdekképviseleti munkában, civil szervezeti tevékenységben, diák újságírásban, egyházi kapcsolatok elmélyítésében, lelki programok megvalósításában, közösségi fórumok és ünnepségek szervezésében, diákparlamenti munkában, vitaestek létrehozásában, helyi ügyek felkarolásában, az állampolgári ismeretek terjesztésében, illetve bármilyen más közösségépítő vagy közéleti tevékenységben.”

Az alapítvány küldetése: „ösztönözni a másokért való önzetlen felelősségvállalást. Sokak szemében kevéssé értékelt a közösségért végzett tevékenység, a keresztény értékek melletti nyilvános kiállás. A díj küldetése, hogy elismerje azokat a fiatalokat, akik nem az önzésben és az individualizmusban hisznek, hanem megvan bennük a készség keresztény értékrendű közösségek szervezésére és közösségeik érdekképviseletére, valamint, hogy egyházi- és közösségi programok felkínálásával aktív közösséget kovácsoljanak az érintett fiatalokból.” Bíznak abban, hogy a díjazottak közössége felelősséget és jelentős szerepet vállalhat az ország közéletének a keresztény értékek mentén történő megújításában.

A 2022-2023. tanévben intézményünk diákjai közül a Morus-fődíjat elnyert tanuló:

Virga Emese 12.a

Morus-díjban részesültek:

Béres Tamás 12.a, Demkó Joákim 12.b, Farkas Eszter 12.b, Jámbrik Anita 12.b, Jenei Miklós 12.a, Molnár Anett 12.a, Molnár Anna 12.a, Votyku Bálint 12.c

Szeretettel gratulálunk Morus-díjas végzőseinknek. Felnőtt éveiket a tevékeny, szolgáló szeretet határozza meg! Életükre a Jóisten áldását kérjük szeretettel!

A díjazottak bemutatása:

Morus Szent Tamás-fődíj

Virga Emese

Virga Emese intézményünk 12.A osztályának matematika-fizika tagozatos tanulója. Lelkiismeretes, precíz, aki szorgalmának, kitartásának köszönhetően minden esztendőben kitűnő eredménnyel és több tantárgyi dicsérettel zárta a tanévet. Többször megmérette magát magyar nyelvi és irodalmi csapatversenyeken szép eredménnyel. Történelem tantárgyból emelt szintű érettségire készül.

            Emese csendes, visszafogott lány, de mindig készséges és szolgálatkész. Nagyon megbízható, számára mindig a kötelesség az első. Évfolyammiséken rendszeresen és mindig szívesen és örömmel vállalta a felolvasást, és a gimnáziumi évek alatt többször képviselte intézményünket a közösségi, egyházi programokon, tavaly tavasszal pedig néhány társával együtt részt vett a Rákóczi Szövetség csíksomlyói búcsúra szervezett zarándoklatán.

            Lelkiségének fejlődését támogató, összetartó, szeretetteljes családban nevelkedik, és szüleivel, testvérével együtt tevékenyen kapcsolódik be az ajaki római katolikus egyházközség életébe. Pici korától rendszeresen templomba járt, sőt komolyan véve az Úr hívó szavát, nem csupán a szentmisék, hanem a szentségimádások, rózsafüzér imádságok állandó résztvevője lett, sőt szívesen vállalja a felolvasó, előimádkozó szerepét is. Tagja a gyermekek rózsafüzér társulatának, és már tízéves korában csatlakozott a „máriás lányok” közösségéhez, akik a Szűzanya szobrával a vállukon zarándokolnak a hívekkel együtt a különböző búcsújáró helyekre. Így jutott el többek között Máriabesnyőre, Mátraverebély-Szentkútra, Máriapócsra, valamint a budapesti Szent Jobb-körmenetre.

Emese aktívan részt vesz az egyházközségi, egyházmegyei közösségi programokon, a gyalogos zarándoklatokon. Szabadidejében szívesen tevékenykedik a közösségért, minden nyáron állandó segítője a napközis tábornak, valamint az egyházközségi családi nap szervezésében, lebonyolításában is tevékenykedik. Emellett a karitatív munkából is kiveszi a részét. Tagja a gyermek karitász csoportnak, és komolyan veszi az ezzel járó feladatokat, például a gyűjtőmunkát, csomagosztást, betegek, idősek látogatását.

2021 szeptemberében, amikor Ferenc pápa Budapestre látogatott, nagy kitüntetésként élte meg, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén ő lehetett az adományvivő „máriás lány”.

Virga Emese önzetlen és áldozatos közösségi munkájáért, imádságos lelkületéért és hitének bátor vállalásáért a Morus Szent Tamás-fődíj elismerésben részesült.

Morus Szent Tamás-díj

Béres Tamás

Béres Tamás 12.A osztályos tanuló, aki már óvodás kora óta intézményünkbe jár. 2011-ben kezdte általános iskolai tanulmányait, majd középiskolában gimnáziumunk emelt óraszámú matematika-fizika tagozatát választotta. Mindvégig kitűnt szorgalmával, alázatával, példamutató magatartásával és jeles tanulmányi eredményével. Angol nyelvből középfokú komplex nyelvvizsgával rendelkezik, és matematikából emelt szintű érettségi vizsgára készül. Sok éven keresztül aktívan kézilabdázott, és társainak mindvégig példaként szolgált abban is, hogy versenysportoló, egyben jó tanuló is lehet. Becsületes, megbízható, lelkiismeretes, önzetlen, kitartó diák. Tanáraival szemben mindig tisztelettudó, társai szeretik, az osztályközösség meghatározó egyénisége.

Tamás római katolikus, lelkiségének fejlődését támogató, szeretetteljes családban nevelkedik, édesapja a kisvárdai római katolikus egyházközség képviselőtestületének tagja. Gyermekkorától rendszeresen templomba jár, és ministrálással, felolvasással aktívan részt vesz a szentmise szolgálatban. Emellett szívesen bekapcsolódik az iskola, az egyházközség és az egyházmegye által szervezett vallási és közösségi programokba. Rendszeresen közreműködött az adventi, karácsonyi műsorokban, a rózsafüzér és keresztúti ájtatosságokban is, sőt a Nagymarosi Ifjúsági Találkozón is képviselte már iskolánkat. Szerepet vállalt az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért”, valamint az „Imaest a tiszta szerelemért” elnevezésű imakezdeményezésben. Minden évben csatlakozott a „72 óra Kompromisszum nélkül” önkéntes akcióhoz, hogy a vállalkozó diákokkal együtt megmutassa, vannak még fiatalok, akik szeretnék jobbá tenni a világot.

2023 nyarán pedig érdemei elismeréseként a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye anyagi támogatásával a lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozón (IVT) fogja képviselni intézményünket egyházmegyénk ifjúsági küldöttségében.

Reményeink szerint komoly, elkötelezett, jó családapa és hivatásában pontos, lelkiismeretes szakember válik majd belőle.

Morus Szent Tamás-díj

Demkó Joákim

Demkó Joákim a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda 12.B osztályos tanulója. 2019-ben kezdte meg tanulmányait intézményünkben az informatika tagozatos csoportban. 

            Nagyon önzetlen, becsületes, tisztelettudó, segítőkész, kitartó tanuló. Társait és tanárait végig segítette tanulmányai alatt. Az osztályközösség meghatározó egyénisége. Áldozatos közösségi munkát végez.

Joákim egy sokgyermekes görögkatolikus papcsaládban nevelkedik, édesapját a hivatásában mindenben támogatja. Szüleire, testvéreire büszke, az Egyház által megfogalmazott értékek mellett bátran kiáll. Hitéletét rendszeresen gyakorolja, alázatosan és példamutató módon teszi ezt. Fontos számára a személyes hit és az ebben való fejlődés, ezért lelkigyakorlatokon is részt vesz. Gimnazistaként is fontos számára Isten szolgálata, ezért szívesen segédkezik a hétköznapi és vasárnapi szertartásokon, példát mutatva ezzel diáktársainak. A görögkatolikus egyházban az ünnepek alkalmával mindig tudja, hogy miben kell segítenie: körmenetek, kollyba böjti eledelhez alapanyagok előkészítése, adventi koszorúk készítése, barkaszedés, vízszentelés. Az egyházközségi rendezvények lelkes résztvevője, melynek szervezésében és koordinálásban fontos szerepet játszik (pakolás, templomudvar és az előtte lévő park gondozása, felszolgálás, vendégek fogadása, anyagbeszerzés). Ökumenikus imaalkalmakon a házigazda szerepében mindig lehet rá számítani, hogy közössége jó hírnevét szolgálatkészsége által öregbítse.  Minden évben részt vesz az egyházközség hittantáboraiban, ahol folyamatosan segítségére van a szervezőknek. A gyermekekkel rendkívül jól bánik, empatikus készsége kimagasló, megbízható ember. Karitatív tevékenységet is végez élelmiszer csomagok gyűjtésével és szortírozásával.

            Az egyházközség ifjúsági csoportjának közösségében aktív tag. A barátság nála nem szalmaláng életű, kiáll társaiért, ezért az őt körülvevők megbecsülik.

Morus Szent Tamás-díj

Farkas Eszter

Farkas Eszter a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda 12.B osztályos tanulója. 2019-ben intézményünk humán tagozatos osztályában kezdte meg tanulmányait.

Becsületes, kitartó, szorgalmas, céltudatos, tiszteli diáktársait és tanárait. Nagyon önzetlen tanuló. Az osztályközösség meghatározó tagja. Eszter római katolikus családban nevelkedett, szülei megkeresztelték, volt elsőáldozó és bérmálkozó. Kisgyermek korától perselyezik, ministrál, a liturgiák aktív részese. Rendszeresen részt vesz szentmisén. Fontos számára a személyes hit, és az ebben való fejlődés. Diákévei alatt nem csak az intézmény életének volt aktív tagja, hanem a mezőladányi Római Katolikus Egyházközségnek is. Gimnazistaként is fontos számára Isten szolgálata ezért nyitott szívvel és lélekkel meghallva osztályfőnöke, hitoktatója, iskolalelkésze hívó szavát, első perctől kezdve minden egyházi esemény részesévé vált, példát mutatva ezzel kortársainak.

Eszter rendszeresen közreműködött az adventi-karácsonyi szerepléseken túl a rózsafüzér- és keresztúti ájtatosságokban is.

Iskolánk több éve részt vesz az „Egymillió Gyermek imádkozza a rózsafüzért” nemzetközi kezdeményezésben, melynek során Eszter többször szolgált előimádkozással.

Gimnáziumi évei alatt minden évben csatlakozott a 72 óra kompromisszum nélkül országos kezdeményezéshez, amelynek során októberben három napig fiatalok önkénteskednek önzetlenül, hogy jobbá tegyék a világot. Tevékeny szeretettel mutat példát diáktársainak.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye által szervezett rendezvényeknek minden évben részese volt, pl. Imaest a Tiszta Szerelemért, FAVÉT, Nagymarosi Ifjúsági Találkozó, KÖVET.

Részt vett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Forráspont rendezvényén és az Ferenc pápa által celebrált zárómisén.

Folyamatos segítségére volt a kisvárdai Hajléktalanszállónak. Évente több alkalommal sütött-főzött a lakóknak, rendbe tette és díszítette a szállót, hogy lakói otthonosabb körülményekben élhessenek.

Karitatív tevékenységekhez is jó szívvel segítő kezeket nyújtott. Az évek alatt az Egyházmegyei Gyermeknap aktív szervezőjévé vált.

Áldozatos, önzetlen munkát végez intézményünkben a közösség és az egyház javára. Iskolai, városi és egyházi rendezvényeken szavalatával, énekével emeli az előadás színvonalát.

Morus Szent Tamás-díj

Jámbrik Anita

Jámbrik Anita a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda 12.B osztályos tanulója. 2019-ben kezdte meg tanulmányait intézményünk humán tagozatos osztályában. 

Nagyon önzetlen, becsületes, kitartó tanuló. Tisztelettudó, megbízható diák, mindig tudnak rá számítani tanárai és osztálytársai egyaránt. Anita római katolikus családban nevelkedett, szülei megkeresztelték, volt elsőáldozó. Rendszeresen részt vesz szentmisén. Fontos számára a személyes hit és az ebben való fejlődés. Diákévei alatt nem csak az intézmény életének volt aktív tagja, hanem a mezőladányi Római Katolikus Egyházközségnek is. Gimnazistaként is fontos számára Isten szolgálata, ezért nyitott szívvel és lélekkel meghallva osztályfőnöke, hitoktatója hívó szavát, első perctől kezdve minden egyházi esemény részesévé vált példát mutatva ezzel kortársainak.

Anita rendszeresen közreműködött az adventi-karácsonyi szerepléseken túl a rózsafüzér és keresztúti ájtatosságokban is.

Iskolánk több éve részt vesz az „Egymillió Gyermek imádkozza a rózsafüzért” nemzetközi kezdeményezésben, melynek során Anita többször szolgált előimádkozással.

Csatlakozott minden évben a 72 óra kompromisszum nélkül országos kezdeményezéshez, amelynek során októberben három napig fiatalok önkénteskednek önzetlenül, hogy jobbá tegyék a világot. Tevékeny szeretettel mutat példát diáktársainak.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye által szervezett rendezvényeknek minden évben részese volt, pl. Imaest a Tiszta Szerelemért, FAVÉT, Nagymarosi Ifjúsági Találkozó, KÖVET.

Részt vett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Forráspont rendezvényén.

Folyamatos segítségére volt a helyi hajléktalanszállónak. Évente több alkalommal végzett szolgálatot azért, hogy a lakói otthonosabb környezetben élhessenek.

Karitatív tevékenységekhez is jó szívvel segítő kezeket nyújtott. Évek óta aktív szervezője az Harangodon megrendezett Egyházmegyei Gyermeknapnak.

Áldozatos, önzetlen munkát végez intézményünkben a közösség és az egyház javára. Iskolai, városi és egyházi rendezvényeken szavalatával, énekével emeli az előadás színvonalát.

Morus Szent Tamás-díj

Jenei Miklós

Jenei Miklós, végzős növendékünk már az óvodát is intézményünkben kezdte, majd az általános iskola befejezése után matematika-fizika tagozaton folytatta tanulmányait. Intelligens, pozitív gondolkodású, törekvő, talpraesett egyéniség, aki minden helyzetben megtalálja a megoldást. Tanulmányi eredménye mindig kitűnő vagy jeles volt, több tantárgyi dicsérettel. Az itt töltött évek során sokszor képviselte iskolánkat matematikából különböző versenyeken, több megyei, valamint országos eredménnyel büszkélkedhet. Angol nyelvből középfokú komplex nyelvvizsgával rendelkezik. Matematikából emelt szintű érettségi vizsgára készül. Évek óta a Kisvárdai Kézilabda Club aktív tagja, kitartó, határozott, céltudatos sportoló.

Az osztályban vezető, szervező egyéniség, társai hallgatnak rá, már általános iskolától folyamatosan aktív részese volt az osztályt érintő programoknak. Tanárai, társai számíthattak segítségére, szolidaritására. Igazi közösségi ember, aki közvetlenségével, kreatív ötleteivel fontos építőköve volt az osztálynak.

Miklós görögkatolikus családból származik, keresztény elkötelezettségéről több alkalmon, több helyszínen tesz tanúságot. Édesapja az egyházközség képviselőtestületének tagja. A vasárnapi Szent Liturgiákon mindig jelen van, és a közösséggel együtt imádkozik. Az elmúlt évben részt vett a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén. Emellett rendszeresen csatlakozik a Kisvárdáról Máriapócsra szervezett biciklis zarándoklathoz, és az egyházközségi programokba is készséggel bekapcsolódik, aktív segítője a búcsúkhoz, ünnepekhez kapcsolódó munkálatoknak, legyen szó pakolásról, a templomi karácsonyfa felállításáról, díszítéséről, vendégfogadás előkészítéséről vagy az atyák költöztetéséről.

Bízunk benne, hogy hitében elkötelezett, hivatásában pontos, lelkiismeretes szakember válik majd belőle.

Morus Szent Tamás-díj

Molnár Anett

            Molnár Anett 12.A osztályos tanuló óvodás kora óta a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda növendéke. Szorgalmával és jeles tanulmányi eredményével mindig példakép volt osztálytársai számára. Jelenleg gimnáziumunk nyelvi tagozatára jár, ahol emelt óraszámban tanulja az angol nyelvet, és ebből a tantárgyból emelt szintű érettségire készül. Szorgalmát, kitartását bizonyítja, hogy felsőfokú szóbeli nyelvvizsgával rendelkezik.

            Anett csendes, visszahúzódó lány, de mindig készen áll, ha bármelyik osztálytársának, tanárának segítségre van szüksége, vagy képviselni kell az osztályt egyházi programokon, közösségi rendezvényeken. Jelenleg ő az osztálytitkár, és lelkiismeretesen ellátja feladatát. Sokoldalú érdeklődése abban is megmutatkozik, hogy hosszú éveken át volt a Délibáb Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, tánctudását pedig mindig szívesen kamatoztatta az iskolai műsorokon. Munkájában megbízható, felelősségteljes.

            Lelkiségének fejlődését támogató szeretetteljes, görögkatolikus családban él, szülei nagy hangsúlyt fektetnek gyermekeik vallásos nevelésére. Édesapja a kisvárdai görög katolikus egyházközség képviselőtestületének tagja. Anett a hitét osztálytársai előtt is bátran vállalja, az évfolyammiséken rendszeresen ministrált, felolvasott, és többször képviselte az iskolát különböző rendezvényeken. Egyházközségében is nap mint nap bizonyságot tesz keresztény elkötelezettségéről. A vasárnapi Szent Liturgiákon minden alkalommal jelen van, és a közösséggel együtt imádkozik. Aktív tagja az ifjúsági hittanosok csapatának, és szívesen vesz részt a közösségi programokon, többek között a nyári táborokban. Rendszeresen csatlakozik a Kisvárdáról Máriapócsra szervezett biciklis zarándoklathoz is.

2023 nyarán érdemei elismeréseként iskolánk Szent László Alapítványa támogatásával a lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozón (IVT) fogja képviselni intézményünket a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye ifjúsági küldöttségében.

            Biztosak vagyunk abban, hogy a jövőbeli közösségeiben és tervezett hivatásában pedagógusként szívvel-lélekkel szolgálja majd az emberek, gyermekek javát.

Morus Szent Tamás-díj

Molnár Anna

Molnár Anna a Szent László Katolikus Gimnázium 12.A osztályos tanulója, óvodás kora óta intézményünk tagja, emelt szinten tanulja a biológia, kémia tantárgyakat. Jeles tanulmányi eredményét kitartó szorgalmának köszönheti, s ez csendességgel, alázattal párosul. Magyar nyelvből és irodalomból több versenyen megmérette magát, és szép eredményekkel büszkélkedhet. Angol nyelvből középfokú komplex nyelvvizsgával rendelkezik, és biológia, kémia tantárgyakból emelt szintű érettségi vizsgára készül.

Rendkívül segítőkész, megbízható diák, alsó tagozatos korától mindig lehetett rá számítani a különböző szervezési feladatokban. Éveken keresztül volt osztálytitkár, és mindig lelkiismeretesen helytállt. Osztálytársai hallgatnak, felnéznek rá. Tanáraival szemben tisztelettudó. Kreativitását, tehetségét sokszor megmutatta már a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola Képzőművészeti Tanszakának növendékeként, ahol a kiállítások állandó szereplője, és „A sztori, ami rólunk szól” című országos filmkészítő versenyen országos elismerésben is részesült.

            Anna vallását komolyan gyakorló görögkatolikus családban nevelkedik. Szülei biztos háttérként állnak mögötte. Iskoláját, osztályát mindig szívesen képviselte a városi keresztutakon, rózsafüzér imádságokon, és rendszeres szereplője volt az adventi, karácsonyi műsoroknak. Minden évben csatlakozott a „72 óra Kompromisszum nélkül” önkéntes akcióhoz, hogy a vállalkozó diákokkal együtt megmutassa, vannak még fiatalok, akik szeretnék jobbá tenni a világot. A kisvárdai görögkatolikus egyházközség aktív tagja, a szertartások mellett az ifjúsági hittanóráknak, közösségi rendezvényeknek és a nyári táboroknak rendszeres, lelkes résztvevője, valamint az egyházmegyei imaalkalmakba is becsatlakozik, bizonyságot téve hitéről, elkötelezettségéről. Szívesen közreműködik a különböző programok szervezésében, lebonyolításában.

            Nagyon céltudatos diák, évek óta minden erejével arra készül, hogy gyógyszerészként egyszer majd segíthessen az embereknek. Bízunk benne, hogy érzékenysége, segítőkészsége később is megmarad, és hiteles keresztényként megállja majd helyét az élet minden területén.

Morus Szent Tamás-díj

Votyku Bálint

Votyku Bálint a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda 12.C osztályos tanulója, aki óvodás kora óta intézményünk növendéke. Az általános iskolát 2011-ben kezdte meg intézményünkben, majd 2019-ben tanulmányait az informatika szakgimnáziumunkban folytatta. A hosszú évek alatt büszkén vallja magát „szentlászlós” diáknak. Nagyon önzetlen, becsületes tanuló. Társaival és tanáraival szemben maximális tiszteletet tanúsít.

Bálint római katolikus, lelkiségének fejlődését támogató, szeretetteljes, harmonikus családban nevelkedik, szülei megkeresztelték, volt elsőáldozó és bérmálkozó. Hitéletét alázatosan gyakorolja. Gimnazistaként is fontos számára Isten szolgálata, ezért nyitott szívvel és lélekkel vesz számos egyházi esemény részesévé vált példát mutatva ezzel kortársainak. Lelkesen közreműködik a rózsafüzér és keresztúti alkalmakon.

Zenei tehetségét kamatoztatja az iskolai diáknapokon és egyházi rendezvényeken is. Édesanyja a Kisvárdai Római Katolikus Egyházközség képviselőtestületének tagja és intézményünk római katolikus hitoktatója, aki számára számos zenei alapot játszott fel, melyek a hittanórák segítőivé váltak. Bekapcsolódik minden évben a 72 óra Kompromisszum nélkül kezdeményezésbe, hogy tevékeny szeretetével és önzetlenségével is példát mutasson diáktársainak. 2021. október 8-án aktív szervezője volt a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye 72 óra Kompromisszum nélkül kisvárdai nyitórendezvényének.

Általános iskolás kora óta segítője a kisvárdai római katolikus egyházközség hittantáborainak. A kicsi gyermekek kedvencévé vált humora és empatikus készsége miatt, gimnáziumi éveiben már csoportvezetést is rá lehetett bízni. A COVID 19 vírus előtti időkben folyamatos segítségére volt a helyi hajléktalanszállónak. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat diák tagjává vált még az általános iskolai évek alatt és több érzékenyítő tanfolyamon is részt vett, hogy megfelelő tudással és szociális érzékenységgel tudjon a rászorulók felé fordulni. A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye által szervezett ifjúsági rendezvényeknek, Imaest a tiszta szerelemért, FAVÉT, KÖVET, gyermeknap rendszeres résztvevője. Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Forráspont rendezvényén és az Őszentsége I. Ferenc pápa által celebrált zárómisén is részt vett.

Áldozatos, önzetlen munkát végez intézményünkben a közösség és az egyház javára.  

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.