A középiskolások számára is eljött a vakáció

A 2022/2023-as tanév utolsó tanítási napján több hónapra elcsendesedtek a Szent László Katolikus Gimnázium és Technikum termei. A megszokott zsivajt, a folyamatos sürgés-forgást felváltotta a nyugalom. Ma már csak egy-egy tizenkettedikes alakja tűnik fel a folyosókon, amint a vizsgaterem felé igyekszik, hogy a szóbeli érettségin is bizonyítsa felkészültségét. A többiek, az alsóbb évfolyamok tanulói június 16-a óta a nyár örömeit élvezhetik, hiszen számukra eljött a vakáció.

„Nem akkor nyered el jutalmad, ha belekezdesz valamibe, hanem egyedül és csakis akkor, ha kitartasz mellette.” Sienai Szent Katalin gondolatainak jegyében vehették át diákjaink egész éves kitartó munkájuknak „gyümölcsét”, a bizonyítványaikat osztályfőnökeiktől az ünnepélyes tanévzárón. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok külön elismerésben is részesültek: a számos nevelőtestületi és igazgatói dicséret mellett könyvjutalmat vehettek át diákjaink felsőfokú és középfokú nyelvvizsgáikért, kiváló tanulmányi, közösségi és kulturális munkájukért és versenyeredményeikért. Az Oktatási Hivatal oklevelét informatika tantárgyból (I. és II. kategória) az OKTV-n elért kimagasló szereplésükért Jenei Marcell és Kovács Kristóf 11.A osztályos tanulóink vehették át. Jenei Marcell pedig munkája elismeréséül megkapta a Tehetségútlevelet is.

Az ünnepélyes tanévzárót megtisztelte jelenlétével a Kisvárdai Jótékony Nőegylet vezetősége is. Az általuk alapított Talentum díjat intézményünk 12.A osztályos tanulója, Horváth Eugénia Boglárka érdemelte ki.

Intézményünk minden diákja és dolgozója számára kívánunk a nyárra kellemes pihenést, tartalmas kikapcsolódást.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.