DÍJAZOTTAK AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA VÉGZŐS ÉVFOLYAMÁN

Intézményünkben régi hagyomány, hogy a kimagasló versenyeredményekkel rendelkező végzős tanulókat jutalmazzuk. Az idei évben hat diákunk nyerte el „A SZENT LÁSZLÓ KIVÁLÓ VERSENYZŐJE” díjat: Hajdu Tamás, Kovács Patrik, Papik Dalma, Simon Zsombor és Vadász Kristóf példamutató magatartásukért, kiváló tanulmányi és versenyeredményeikért, Molnár Béla pedig kiemelkedő sporttevékenységéért. Két tanulónk, akik nem csupán tanulmányi szempontból jeleskedtek, hanem iskolánk közösségéért is sokat tettek, a „A SZENT LÁSZLÓ KÖZÖSSÉGÉÉRT” díjban részesültek: Szabó Panka és Piszár Dominika. Méltatásaik az alábbiakban olvashatók:

Hajdu Tamás intézményünk 8.a osztályos tanulója. Magatartása és szorgalma az iskolában eltöltött nyolc esztendő alatt végig példamutató volt. Tanulmányi eredménye minden évben kitűnő, számos tantárgyi dicsérettel, ezt az iskola tantestülete félévkor és év végén nevelőtestületi dicsérettel ismerte el.

Tamás nagyon sokoldalú, széles látókörű, tehetséges diák. Matematika, informatika, irodalom ás magyar nyelv tantárgyakból számos versenyen szerepelt. A Bolyai Matematika Csapatversenyen 2022-ben társaival megyei első helyezettek lettek, és az országos fordulóban hetedik helyen végeztek. Egyéniben is szívesen versenyzett, a 2022/2023-as tanévben az Éles Béla Megyei Matematikaversenyen első lett, a katolikus iskolák között megrendezett Dugonics András Matematikaversenyen pedig országos nyolcadik. Informatikából a Nemes Tihamér Országos Alkalmazói Versenyen 2022-ben országos döntőbe jutott, a „Kis Neumann” Alkalmazói Informatika Versenyen pedig második helyezett lett. Magyar nyelvből és irodalomból is folyamatosan gyarapította tudását. A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny rendszeres és eredményes résztvevője volt, a Tamási Áron Katolikus Általános Iskola által megrendezett Tamási Áron Emlékversenyt pedig társaival együtt nyerte meg. A Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia által szervezett Nyelvész versenyen 2022-ben a megyei első helyet szerezte meg.

Szerény, csendes, céltudatos diák. Tanáraival szemben nagyon tisztelettudó, társaival barátságos, kedvelik őt, felnéznek rá. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy több éve a Kisvárdai Kézilabda Club játékosa, és ott is lelkiismeretesen helyt áll. Hajdu Tamást az iskola nevelőtestülete példamutató magatartása, kimagasló tanulmányi és versenyeredményei alapján „A SZENT LÁSZLÓ KIVÁLÓ VERSENYZŐJE DÍJJAL jutalmazza.

Kovács Patrik a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda 8.b osztályos tanulója. Magatartása és szorgalma az iskolában eltöltött évek alatt végig példamutató volt. Minden évben kitűnő tanulmányi eredménnyel, számos tantárgyi dicsérettel, nevelőtestületi dicsérettel zárta a tanévet.

Nyitott személyisége, kedvessége, udvariassága miatt meghatározó tagja lett az osztályközösségnek. Nevelői és társai mindenben számíthattak rá, szolgálatkész, megbízható diák.

Több területen is tehetséges, hiszen tanulmányi és sportversenyeken is bizonyított, egyénileg és csapatban is dicséretre méltó helyezéseket szerzett. A Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen megyei első, online levelezős angol nyelvi versenyen második, a Field English angol nyelvi csapatversenyen harmadik helyezett csapat tagja. Egyéni versenyeken is kiemelkedő eredményeket ért el. Az Országos Angol Tanulmányi Versenyen (OATV) megyei első, a Nemes Tihamér Országos Alkalmazói Tanulmányi Versenyen országos 7. helyezést ért el. A megyei Diákolimpián 1500 méteres síkfutásban jeleskedett, s ért el harmadik helyezést.

Kulturális tevékenysége is kiemelkedő, számos ünnepségen szerzett emlékezetes pillanatokat a közönségnek.

Patrikot sokoldalúsága, tanulmányi és közösségi munkája, versenyeredményei alapján intézményünk nevelőtestülete „A SZENT LÁSZLÓ KIVÁLÓ VERSENYZŐJE DÍJJAL jutalmazza.

Molnár Béla intézményünk 8.a osztályos tanulója. Tisztelettudó, szerény, csendes diák. Már elsős korában megmutatkozott, hogy különleges tehetsége van a tornához, és attól kezdve szorgalmasan, fegyelmezetten vett részt a szertornaedzéseken egyre jobban fejlesztve, bővítve tudását. Munkáját a rendszeresség, pontosság, kitartás és alázat jellemzi.

Számos megmérettetéssel a háta mögött mára már rutinos versenyző. Az évek során rendszeres résztvevője volt a Katolikus Iskolák Diáksport Szövetsége által megrendezett versenyeknek, valamint a Diákolimpia sporteseményeinek, melyeken kiemelkedő teljesítményének köszönhetően több alkalommal is dobogóra állhatott. Legkiemelkedőbb eredményei: 2019-ben a Katolikus Iskolák Versenyén országos bajnoki címet szerzett, majd 2022-ben gyűrűn a 3. helyet. Az idei évben a Katolikus Iskolák Országos Tornaversenyén második helyezést ért el, a Diákolimpián pedig országos 9. lett. Nem csupán egyénileg versenyzett, hanem iskolánk szertornacsapatának is nélkülözhetetlen tagja volt. A Diákolimpia megyei fordulóján csapata szinte mindig az első három helyezett között volt. Többször továbbjutottak az országos fordulóba, ahol 2022-ben ötödikek lettek. A Katolikus Iskolák Versenyén 2019-ben és 2020-ban országos 3., 2022-ben pedig az előkelő 2. helyezéssel büszkélkedhettek.

Béla tehetsége mellett szorgalma, tisztelettudó magatartása miatt is példaként állítható diáktársai elé. Sportban elért eredményei alapján az iskola nevelőtestülete „A SZENT LÁSZLÓ KIVÁLÓ VERSENYZŐJE” DÍJJAL jutalmazza.

Papik Dalma iskolánk 8.a osztályos diákja, óvodás kora óta intézményünkbe jár. Magatartása mindvégig példamutató volt, kitűnő tanuló. Nyolc éven keresztül kimagasló teljesítményt nyújtott számos tantárgyi és nevelőtestületi dicsérettel. Angol nyelvtudását folyamatosan fejlesztve a 2022-2023-as tanévben sikeres középfokú komplex nyelvvizsgát tett.

Dalma életvidám, közvetlen, munkájában lelkiismeretes, törekvő és kitartó. A rá bízott feladatokat lelkiismeretesen elvégzi. Folyamatosan aktív részese volt az osztályt érintő közösségi programoknak. Közösségi ember, kreatív ötleteivel fontos építőköve volt a csapatnak. Társai kedvelik, felnéznek rá, ezt bizonyítja, hogy a tavalyi évben a diáknapon őt választották diákigazgatónak.

Sokoldalú, céltudatos diák, érdeklődése széleskörű. Kiváló logikája, lényeglátása, precizitása segítségével informatikából, matematikából, magyar nyelvből és természetismeretből több éve kitartóan készül, és eredményesen szerepel különböző versenyeken. Nagy erénye, hogy nemcsak egyénileg, hanem társaival hatékonyan együttműködve csapatban is kamatoztatja tudását. Legfontosabb eredményei: A 2020/21-es tanévben a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen társaival megyei 3. helyezettek lettek, a Bolyai Természettudományi Csapatverseny országos fordulóján a 10. helyet szerezték meg. Ugyanebben az esztendőben a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia által szervezett Tudásbajnokság versenyen Anyanyelv tantárgyból megyei 3. helyezést ért el, a következő évben a Bendegúz – Nyelvész versenyen megyei 4. helyezést. Matematikából is több megyei eredménnyel büszkélkedhet, de legeredményesebben informatika tantárgyból szerepelt. Hatodikos korában a Kozma László Informatikai Alkalmazói Tanulmányi Versenyen országos 5. helyezett lett, a XXV. Alföldi Országos Informatikaversenyen pedig 3. A következő évben a Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékversenyen országos 2. helyezést ért el. Az elmúlt tanévben a Nemes Tihamér Országos Alkalmazói Tanulmányi Versenyen 3. lett, a „Kis Neumann” Alkalmazói Informatikaversenyen, valamint a Vármegyei Informatika Alkalmazói Tanulmányi Versenyen megyei 1. Óriási büszkeségünkre a Magyar Ifjúsági Robotkupán csapatával továbbjutott a RoboCup Junior Európa Bajnokságra, amelyet Horvátországban rendeztek meg, és ott két társával együtt a CoSpace Preliminary kategóriában a 2. helyet szerezték meg.

Dalma sokoldalú tehetségét bizonyítja, hogy szabadidejében gyönyörűen rajzol és fest, és ügyesen fogalmaz. Az idei évben a debreceni Szent József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium által meghirdetett „Szent József a példa” elnevezésű fogalmazás versenyen 2. helyezést ért el. Kimagasló tanulmányi és versenyeredményei, példamutató magatartása alapján iskolánk nevelőtestülete „A SZENT LÁSZLÓ KIVÁLÓ VERSENYZŐJE DÍJJAL jutalmazza.

Piszár Dominika a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda 8.b osztályos tanulója. Magatartása, szorgalma, tudásvágya példaértékű volt az elmúlt nyolc évben. Mindig magasra állította maga előtt a mércét, s nemcsak a jó osztályzatokért, hanem a megszerezhető tudásért is tanult. E törekvésének folyamatosan meglett a gyümölcse, hiszen minden évben kitűnő bizonyítvánnyal, számtalan tantárgyi dicsérettel, nevelőtestületi dicsérettel zárta a tanévet. Az osztálytársai is felnéztek rá, példaképként tekintettek rá.

Az elmúlt években főként a kulturális munkája volt kiemelkedő. Szereplésével számos ünnepségen, városi és iskolai rendezvényen keltette jó hírét a Szent László közösségének. A megbízatásokat a rá jellemző precizitással teljesítette.

Dominikát kötelességtudata, céltudatossága, tanulmányi munkája, kulturális tevékenysége elismeréseként a nevelőtestület „A SZENT LÁSZLÓ KÖZÖSSÉGÉÉRT” DÍJJAL jutalmazza.

Simon Zsombor a Szent László Általános Iskola 8.a osztályos tanulója. Általános iskolai tanulmányai során mindvégig egyenletes teljesítményt nyújtott, kitűnő bizonyítvánnyal, tantárgyi dicséretekkel, amit a tantestület félévkor és év végén nevelőtestületi dicsérettel ismert el.

 Zsombor kimagasló képességű, gyors gondolkodású, kiváló logikai képességgel rendelkező diák. Céltudatos, törekvő, a rá bízott feladatokat lelkiismeretesen elvégzi. Az osztályközösség fontos tagja, társaival közvetlen, barátságos, ők pedig tisztelik, felnéznek rá. Alsó tagozatos korától a matematika versenyek rendszeres és eredményes résztvevője, több országos eredménnyel büszkélkedhet. Már második osztályos korában megnyerte a Móra Matek Matematika Verseny megyei fordulóját, negyedikben pedig az Éles Béla Megyei Matematikaversenyt. Felső tagozaton tovább fejlesztette tudását. Minden évben indult a Zrínyi Ilona matematikaversenyen, többször meghívást kapott az országos fordulóra. Hatodik osztályban az Alapműveleti Matematikaversenyen országos fordulóján a nyolcadik helyen végzett. A 2022-2023-as tanévben a katolikus iskolák körében megrendezett Dugonics András Matematikaversenyen országos negyedik lett. Nem csupán egyénileg versenyzett szívesen, hanem társaival együttműködve, csapatban is. A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny oszlopos tagja volt, az utóbbi két tanévben társaival együtt megyei első helyet szereztek, 2022-ben az országos fordulón a hetedikek lettek. A Dürer Matematika Csapatversenyen is rendszeresen részt vett, többször is benne volt az országos döntős csapatban, az idén az előkelő negyedik helyen végeztek. Az utóbbi tanévben már nem csupán matematikából, hanem informatikából is eredményesen szerepelt, az Alkalmazói Informatikai Versenyen megyei második lett, a Nemes Tihamér Országos Alkalmazói Tanulmányi Versenyen pedig országos döntőbe jutott.

Zsombor nem csupán tanulmányi szempontból kimagasló, hanem kiváló sportoló is, évek óta a Kisvárdai Kézilabda Club eredményes játékosa. Az iskola nevelőtestülete kiemelkedő tanulmányi eredménye és kimagasló versenyeredményei alapján „A SZENT LÁSZLÓ KIVÁLÓ VERSENYZŐJE DÍJBAN részesíti.

Szabó Panka a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda 8. a osztályos tanulója, óvodás kora óta járt intézményünkbe. Magatartása mindvégig példamutató volt, rendkívüli szorgalmával, kitartásával kezdettől kitűnt társai közül. Tanulmányi eredménye nyolc éven át kitűnő volt, számos tantárgyi dicsérettel, amit a tantestület félévkor és év végén nevelőtestületi dicsérettel ismert el.

Panka munkájában mindig igényes, megbízható, alapos, precíz. Céltudatos, nagyon kötelességtudó diák, mindig lehet rá számítani. Az általános iskola diákönkormányzatának tagjaként, majd vezetőjeként folyamatosan aktív részese volt az osztályt és az iskolát érintő programoknak, szívesen közreműködött azok szervezésében, lebonyolításában.

Közösségünkért való munkálkodása mellett eredményesen szerepelt a különböző tanulmányi versenyeken is. Hatodik osztályban a Bolyai Természettudományos Csapatversenyen megyei első helyezettként társaival az országos döntőbe jutottak, és ott a 10. helyet szerezték meg. Ugyanebben az évben a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen csapata megyei 3. helyezést ért el. A Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia által szervezett versenyeken is szépen teljesített magyar nyelvből. 2022-ben a Tudásbajnokságon megyei 2. lett, a nyelvÉSZ versenyen pedig országos első. A 2022/23-as tanévben a Tamási Áron Katolikus Általános Iskola által megrendezett Tamási Áron Emlékverseny győztes csapatának tagja volt.

Panka kiemelkedő tanulmányi és közösségi tevékenysége miatt példaként állítható minden diáktársa elé. Intézményünk nevelőtestülete „A SZENT LÁSZLÓ KÖZÖSSÉGÉÉRT” DÍJJAL jutalmazza.

Vadász Kristóf a Szent László Katolikus Általános Iskola 8. a osztályos tanulója. Óvodás kora óta intézményünk tagja. Példamutató magatartásával kezdettől kitűnt társai közül. Szorgalma is mindvégig kimagasló volt, ezt bizonyítja kitűnő tanulmányi eredménye, számos tantárgyi dicsérete és a félévkor, valamint év végén kapott nevelőtestületi dicséretek.

Kristóf csöndes, szerény, komoly diák. Megbízható, felelősségteljes, precíz, önmagával szemben maximalista. Feladatait mindig maradéktalanul elvégzi, sőt szorgalmi feladatokat is mindig szívesen vállal. Az osztályközösség fontos tagja, barátai számíthatnak rá, de mindenkinek szívesen segít. Társai felnéznek rá. Tanáraival szemben mindig alázatos, tisztelettudó. Szerénységével, magatartásával, kitartó szorgalmával mindvégig példaként állt a többiek előtt. Fiatal kora ellenére komoly tervei vannak a jövővel kapcsolatban, intézményünk humán tagozatán folytatja tanulmányait.

A nyolc esztendő alatt szívesen vett részt különböző egyéni és csapatversenyeken matematika, irodalom és magyar nyelv tantárgyakból, és mindig szép eredményeket ért el. A Bolyai Anyanyelvi és Bolyai Matematika Csapatverseny kihagyhatatlan szereplője volt, s az utóbbin társaival az idei évben országos hetedik helyen végeztek, a Tamási Áron Katolikus Általános Iskola által megrendezett Tamási Áron Emlékversenyen pedig ők lettek a győztesek. A Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia által szervezett Nyelvész Anyanyelvi Versenyen nyolcadik osztályban megyei negyedik, a Tudásbajnokságon pedig a kimagasló országos első helyet szerezte meg. A Szent Atanáz Görögkatolikus Főiskola által szervezett Görögkatolikus Tudásolimpián az előző tanévben második, az idén pedig országos első lett.

Vadász Kristófot az elmúlt nyolc évben tanúsított példamutató magatartása, kimagasló szorgalma, kitűnő tanulmányi eredménye és versenyeredményei alapján az iskola nevelőtestülete

„A SZENT LÁSZLÓ KIVÁLÓ VERSENYZŐJE” DÍJJAL jutalmazza.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.