A népmese napján a mesehősök könyvtárunkból is útnak indultak

Szeptember 30. Benedek Elek, a nagy népmesegyűjtő születésnapja, 2005-től a népmese napja. A Magyar Olvasástársaság felhívására azok csatlakoznak évről évre az ünnepléshez, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség tovább hagyományozása.

Iskolánk is sok tevékenységet kínál a gyerekeknek a népmese napja környékén. Ünnepi sorozatunk zárásaként hétfőn az alsós osztályokba ment házhoz a könyvtár. A népmese fontossága, híres mesegyűjtőink is figyelmünk középpontjába kerültek, majd felolvastuk „A szállást kérő róka” és „A csudamadár” c. meséket. Ezután játékos feladatok következtek.

A tanítási órák szünetében még a középiskolában is felcsendült a magyar népmesék dallama, hallhattuk „A szorgalmas és a rest”, „A szegény ember és a kutyácska” a „Diódénes” című meséket.

Kérésemnek eleget téve az általános iskolások sok gyönyörű könyvjelzőt készítettek, természetesen népmesei motívumokkal. A könyvjelzők először egy kiállítás főszereplői lesznek, majd olvasóim szolgálatába szegődnek, az olvasás mérföldköveit jelezve.

Bakóné Bölkény Lili iskolai könyvtáros

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.