Egyházi Felekezetközi Középiskolás Sportbajnokság

Évente több alkalommal valósulnak meg, péntektől vasárnapig tartó rendezvények a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborában. Egyházi Felekezetközi Sporthétvégén vehetett részt iskolánk is október 6. és 8. között. Az esemény 12 magyarországi egyházi gimnázium, több mint 200 diákjának részvételével zajlott, gazdag sport és lelki programokkal.

A rendezvényt ünnepélyesen Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár nyitotta meg október 6-án, pénteken 18 órakor az alábbi bibliai gondolatokkal: „Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de csak egy nyeri el a versenydíjat? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek. Aki pedig versenyben vesz részt, mindenben önmegtartóztató: azok azért, hogy elhervadó koszorút nyerjenek, mi pedig azért, hogy hervadhatatlant. Én tehát úgy futok, mint aki előtt nem bizonytalan a cél, úgy öklözök, mint aki nem a levegőbe vág, hanem megsanyargatom és engedelmessé teszem a testemet, hogy amíg másoknak prédikálok, magam ne legyek alkalmatlanná a küzdelemre. ” (1 Kor. 9, 24-27.)

Iskolánk labdarúgás sportágban képviseltette magát ezen a sporthétvégén. Pénteken a szálláshely elfoglalása és a kiadós ebéd után megkezdődtek a színvonalas, küzdelmes mérkőzések, amelyek a fair play szellemében zajlottak. Az esti köszöntő és vacsora után nagy hangsúlyt fektettek a szervezők a közösségépítő programokra, ahol a különböző felekezetű iskolák megismerkedhettek egymással. Jó volt látni a közel 200 gyerek aktivitását az esti szentmise, istentisztelet alkalmával, amelyek közvetlen és vidám hangvételűek voltak. A péntek esti lámpaoltást követően szombat reggel bőséges reggeli fogadott minket, melyet követően folytatódtak az izgalmas mérkőzések. Az ebédet követően lehetőség volt a fiataloknak a szombati napon különböző programokon részt venni, mint például íjászkodni, valamint vártúra is szerepelt a lehetőségek között.

A programkavalkádok után vacsorázni indultunk, majd az este zárásaként istentisztelet, eredményhirdetés, kvíz és búcsúest következett. Vasárnap ébredés után reggeli, majd szentmise következett, a hazaindulás előtt elfogyasztottuk a finom és meleg ebédünket.

Köszönjük, hogy részt vehetett az iskola egy ilyen színvonalas sport- és közösségépítő rendezvényen. Reméljük, hogy a jövőben is visszatérhetünk a Rákóczi Szövetség táborába.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.