Lelkigyakorlaton a 9.b osztály

Nem egészen két hónapja kezdtük meg gimnáziumi éveinket, és máris sok élményben volt részünk. A közelmúltban 3 napos lelkigyakorlaton vettünk részt Nyírbátorban.

Szerda reggel indultunk el várakozással telve osztályfőnökünkkel, Perényi Péter Tamásné Edit nénivel és Vassné Virga Ágnes tanárnővel. Bákonyi János atya lelki vezetésével tartalmas beszélgetések keretében ismertük meg egymás véleményét a közösségről, a hitről, a szeretetről, a barátságról és egymás megbecsüléséről. Önismereti és játékos feladatok színesítették napjainkat, melyek segítségével még jobban összekovácsolódott kis csapatunk. Az Istennel való találkozás alkalma volt, amikor a római katolikus minorita templomban a napszakoknak megfelelően zsolozsmát végeztünk, melyből mindenki kiválasztott egy gondolatot, amely legjobban megérintette. A lelki elmélyülést és a közös tevékenységeket követően volt lehetőségünk sportolni, pihenni, beszélgetni és elvonulni elmélkedni. Az esti szentmiséket követően elgondolkodtató és tanulságos filmeket néztünk, melyeknek mondanivalóját együtt vitattuk meg másnap délelőtt.

Köszönjük a szívélyes és barátságos fogadtatást a Minorita Templom Zarándokház dolgozóinak, Bákonyi János atyának a lelki vezetést és kísérőtanárainknak a bátorítást, a támogatást. Jó volt egy kicsit kizárni a külvilág ingereit az életünkből, melynek során a gondolatainkra, magunkra és egymásra tudtunk zavartalanul figyelni. Élményekben gazdagon, lelkiekben feltöltődve tértünk haza és várjuk a következő lelkigyakorlatot.

Vadász Kristóf

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.