„Mesés Péntek” szentlászlós diákjainkkal

2023.11.24.

Szentlászlós fiataljaink a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház Gyermekosztályán jártak, hogy a 72 óra Kompromisszum nélkül folytatásaként a kis betegeket megörvendeztessék. Az intézményünk általános iskolás tanulói saját kis plüssjátékaikat ajánlották fel, hogy megajándékozhassuk ezen a délutánon a gyermekeket.

Árpád-házi Szent Erzsébet történetének felelevenítése után követtük az ő példáját, és nemcsak plüssökkel, hanem édességgel, mesékkel, csillámtetkókkal, egyéni portrékkal, ejtőernyős játékokkal is igyekeztünk a kis betegek gyógyulását segíteni! Fiataljaink kiválasztották legkedvesebb meséjüket, és angyali hangon, szívtől-szívig meséltek. Hisszük ugyanis, hogy a mesének óriási ereje van: gyógyít, példát mutat, és kortalan bölcsességet olt a szívekbe.

Nem lehet úgy adni, hogy közben mi ne kapnánk… A mesét, játékokat hálás tekintettel, önfeledt mosollyal köszönték meg számunkra. A hatalmas maszkok mögül ragyogó szempárok tekintettek ránk. Mélyen megérintette a mi szívünket is ez a találkozó!

Köszönjük intézményünk összefogását: általános iskolásainknak, Dávid atyának és Igazgatónőnek a plüssadományokat. Köszönjük középiskolásainknak a nyitott, szerető szívüket és segítő kezeiket!

Köszönjük a Szent Damján Görögkatolikus Kórház munkatársainak a szeretetteljes fogadtatást! Köszönjük a szülőknek, hogy elfogadták a meghívásunkat és gyermekeikkel közösen részt vettek a „mesés délutánon”.

Votykuné Aradi Angéla hittanár

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.