A betlehemi lángot fogadtuk

Advent 3. hetében már a betlehemi lángról gyújthattuk az adventi koszorú gyertyáit. Immár negyedik éve vesszük át a lángot az 1998. számú Szenczi Molnár Albert Cserkészcsapat fiataljaitól. Benő Zoltán cserkészparancsnok kísérte át iskolánkba a Várday Kata cserkészeit, akiket a betlehemi kisdedet köszöntő népdallal fogadott Szabó Réka és Végső Tünde.

Közel negyven éves hagyomány, hogy hosszú útról, a betlehemi Születés Barlangjának örökmécseséről érkezik a láng Bécsbe, majd innen Európa számos országába, köztük Magyarországra is. Végre hozzánk is megérkezett a Béke fénye, a Szeretet lángja.

Jurásné Papp Mónika tanárnő mutatta be a gyertyagyújtásra váró diákoknak a betlehemi láng szimbolikáját, majd a hatodik évfolyam megható műsora gazdagított minket. Baloghné Votyku Klára tanárnő koreográfusi ötletei valósultak meg a gyertyák táncaiban.

Köszönjük, hogy az Öröm adventi gyertyájának lángra lobbanására váró diákok, pedagógusok, szereplők együtt énekelték az adventi és a karácsonyi énekeket, melyek Faragó Sándor vezetésével hangzottak fel.

Ezután Bákonyi János atya ünnepi gondolatai indítottak minket a hétre, melynek vasárnapján, Szenteste elérkezik a találkozás a betlehemi kisdeddel.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.