Ajaki zarándokoknak adtuk át a betlehemi lángot

Immár hároméves hagyomány, hogy az ajaki hívek elindulnak Kisvárdára, hogy továbbadhassuk nekik a betlehemi Születés Barlangjának örökmécseséből hozott lángot. Bécsen, Budapesten, Nyíregyházán keresztül érkezett Kisvárdára a láng intézményünkbe, a Szent László Katolikus Középiskolába. A szentlászlósokat Kaszásné Tóth Judit igazgató, Dudásné Popovics Angéla óvodavezető, az ajaki származású Kovácsné Szopkó Anna tanárnő és családja, valamint kollégiumvezetőnk, Béres Tamás tanár úr és családja képviselte a féltve őrzött láng átadásában.

Ajakról Gáspár Mátyás atya áldotta meg a lángot, az ajaki gyalogos zarándokok, köztük katolikus testvériskolánk igazgatója, Rozinka Mihály, Dr. Ragány Adrienn polgármester asszony, tanítóink közül Herczegné Kovács Mónika, egykori diákjaink, szüleik és nagyszüleik, Ajak Város nehézséget nem ismerő hívei kántálással köszöntötték a békét hozó betlehemi kisded lángját.

Köszönjük Kovács Gréta, Durucz Gabriella és az ajaki hívek fotóit.

Köszönjük Leleszi Tibor polgármester úr támogatását és a Kisvárdai Jótékony Nőegylet szolgáló szeretetét a zarándokok megvendégelésében.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.