Nyílt tanítási nap az általános iskolánkban

Január 31-én nyílt napot szerveztünk iskolánkban a nagycsoportos óvodások és szüleik részére. A nyílt nap lehetőséget biztosított arra, hogy az érdeklődők tanítási órák keretében ismerkedhessenek meg a leendő elsős tanítónénikkel.

Az első órát Oláh Orsolya tanítónővel töltötték a gyerekek, aki a környezetvédelemmel, a szelektív hulladékgyűjtéssel és az újrahasznosítás fontosságával ismertette meg a kicsiket. Következő órán Béresné Homoki Edit néni mozgásos angol órára invitálta a csemetéket. Az interaktív feladatok megoldása, az óra, mint időmérő játékos bemutatása mellett, a londoni Big Ben épületét is megismerhették.

Matematika órán Bartháné Kovács Edit tanító és Jack Sparrow kapitány, valamint a Karib-tenger kalózai kalandra hívták a kicsinyeket a számok világába. A gondolkodtató matematikai feladatok megoldása mindenkinek fejtörést okozott, ám sikeresen teljesítették a kihívásokat! Mónika néni is nagyon várta a gyerekeket. A jó hangulatú, derűs magyar órán negyedikes tanulóink bevonták az óvodásokat a közös munkálkodásba: mókás, jópofa feladatokat oldottak meg. Volt mozgásos szófajgyűjtés, rímfaragás, találós kérdés, interaktív farsangi feladat.

A program végén Kaszásné Tóth Judit igazgatónő ismertette iskolánk beiskolázással kapcsolatos lehetőségeit; a két tanítási nyelvű, illetve öko-sport orientációt, valamint a tanórán kívül választható szakköröket.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt következő programunkra, melyet 2024. február 10-én (szombaton) tartunk!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.