„A szép magyar beszédért”

„Célommá vált: mozgalommá tenni a helyes és szép magyar kiejtés ügyét”. Ezeknek a gondolatoknak a jegyében hozta létre 1960-ban Péchy Blanka színésznő, író és nyelvművelő a Kazinczy Alapítványt, amely később útjára indította a SZÉP MAGYAR BESZÉD versenyt.

A Kazinczy-díj alapítója ezzel a versenymozgalommal az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását kívánta szolgálni. Álma valóra vált. Több mint fél évszázada évről évre megrendezésre kerül a nemes versengés, ahol általános és középiskolás diákok mérik össze tudásukat, bizonyítják elkötelezettségüket anyanyelvünk helyes használata, művelése iránt.

Intézményünk tanulói az idén Nyírkércsen vettek részt a versenyen, ahol az 5-6. osztályos kategóriában Vadász Fanni 6.a osztályos tanulónk harmadik helyezést ért el. Felkészítő tanára: Jurásné Papp Mónika.

A 7-8. osztályosok között Petykó Anna (8.a) első helyezést ért el, ezzel kiérdemelte a lehetőséget, hogy körzetünket ő képviselje a félországos döntőn, Kisújszálláson. Felkészítő tanára Katkóné Körmendi Dóra tanárnő volt. Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.