KÁRPÁT-MEDENCEI KÖZÉPISKOLÁS VEZETŐI FÓRUM 2024

A Rákóczi Szövetség által kaptunk egy lehetőséget, hogy eljussunk Budapestre a Kárpát-medencei Középiskolás Vezetői Fórumra 2024. február 23-25. között. Utazásunk egy hosszú vonatozással kezdődött, majd tömegközlekedéssel eljutottunk a szállásunkra, a Groupama Aréna szomszédságában lévő Hunguest Hotel Milleniumba. A háromnapos hétvégénket egy megnyitóval kezdtük a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban. Vacsora után ismerkedési esten vettünk részt, ahol több fiatallal beszélgettünk és kapcsolatokat alakítottunk ki anyaországi, illetve határon túli diákokkal egyaránt.

Másnap reggel a Magyar Nemzeti Múzeumban tárlatvezetéssel megnézhettük az állandó kiállítást, beleértve a koronázási palástot is. Délután az iskolában két előadáson vettünk részt, ahol megvitattuk a jelen és jövő nagy kérdéseit, ezután megnéztük „A helység kalapácsa” című irodalmi művet, amit a Csavar Színház mutatott be. A napot egy fergeteges táncházzal zártuk a Boróka néptáncegyüttes kíséretével.

A vasárnapi ünnepi megemlékezésen egy szál fehér tulipánnal róttuk le tiszteletünket a kommunizmus áldozatai előtt a Nemzeti Vértanúk emlékművénél. Programjaink zárásaként az Országházban megtekintettük a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket. A tartalmas hétvégén mindannyian jól éreztük magunkat a sokszínű programok keretei között. Köszönjük Pinte Beáta tanárnőnek, hogy elkísért minket erre a közösségépítő utazásra.

Mester Míra 11.B, Révész Vivien 11.B, Varró Viktória 11.D

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.