RoboCup minősítés

Március 9-én rendezték meg a Nyíregyházi Egyetemen a Magyar Ifjúsági Robot Kupát, amely egyben a RoboCup Junior európa- és világbajnokságára minősítő versenyként működik. A Magyar Robot Kupa Alapítvány által szervezett megmérettetésre ebben az évben több mint 40 csapat nevezett, akik Budapesten és Nyíregyházán bizonyíthatták a bíráknak és a közönségnek felkészültségüket négy ligában (menekítő, színpadi, foci és szimulációs).

A Szent Lászlót két csapatunk képviselte a szimulációs ligákban, s mindketten elérték a minősítéshez szükséges szintet. Az Axolotl nevű csapat tagjai: Kovács Gréta, Tróniczki Péter, Vegera Letícia és Varga Mariann. Ők a CoSpace versenyszámban bizonyítottak, ahol a programozás mellett bemutatót tartottak a felkészülés menetéről, a felmerülő problémákról és azok megoldásáról is.

A Rescue Simulation kategóriában a Serverhu.eu elnevezésű csapat indult, ahol szintén a programozás volt a központi feladat, de itt is nagy hangsúlyt fektetett a zsűri a felhasznált algoritmusok bemutatására és a megfelelő stratégia kidolgozására. A csapat tagjai: Dudás Levente, Krutilla József és Porvázsnyik Tamás.

Az elméleti lehetőség tehát adott mindkét csapatnak a világversenyen való részvételhez, azonban ehhez még nagyon sok felkészülés, és a megfelelő háttér megteremtése is elengedhetetlen.

A diákokat Pacsuta Tibor és Jurás László készítette fel a versenyre.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.