Kollégiumi passió

Közeledik kereszténységünk legjelentősebb eseménye, a húsvét, a feltámadás ünnepe és az azt megelőző szent napok, amikor az Egyház évről-évre megüli Jézus Krisztus megváltói műve misztériumát.

Jézus földi életének minden egyes pillanata végtelen értékű, a Mennyei Atyának kedves és számunkra üdvösségszerző. Csúcspontjához érkezik e misztérium-sor, amikor Krisztus, mint főpapunk, bemutatja keresztáldozatát, hogy kiengesztelődést és örök üdvösséget szerezzen, feltámadásával pedig győzelmet arasson a halálon, bemenjen dicsőségébe és ott értünk közbenjárva megkezdje kegyelmeinek kiosztását. Ahhoz, hogy a megváltói mű érthetőbb legyen számunkra, segít bennünket a szenvedéstörténet (passió) evangéliumi szövege és a dramatizált változat, a passiójáték. Kollégiumunkban a nagyböjti estéken Fazekas Katalin tanárnő vezetésével heteken keresztül készültek diákjaink a passió előadására.

Hisszük, hogy a szenvedéstörténet egyes jelenetei – utolsó vacsora, Getszemáni-kerti küzdelem, elfogatás, kihallgatás, megcsúfoltatás, keresztvitel, felfeszítés, kereszthalál, levétel a keresztről, sírba tétel, végül a feltámadás – hozzájárulnak diákjaink hitbeli megerősödéséhez.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.