Versmaraton a Szent Lászlóban

Április 11-én József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját is. Ebből az alkalomból minden évben színes rendezvényeken vehetnek részt iskolánk tanulói. Az idei tanévben versmaratont rendeztünk. A költészetet szerető diákok és tanárok előadhattak egy verset, amelyet valamiért megkedveltek

Jó példával az alsós kisdiákok jártak elől, ők indították a napot. Nagyon bátran szavaltak, sok szép előadást hallhattunk. Látszott rajtuk a büszkeség, hogy a „nagyok” előtt is megállják a helyüket. Bátran szerepeltek, sok játékos, vidám verset hoztak magukkal, mindannyiunkat el tudtak varázsolni. Nem csak az általános iskolások, hanem a középiskolások is nagy tapssal biztatták őket.

A nagyobbak is csatlakoztak a sorhoz. De a középiskolások nem csak szavaltak, hanem azt is elmesélték, miért szeretik azt az alkotást, miért választották. Nagyon sok érzelemgazdag szavalat hangzott el. Megható vallomásoknak is tanúi lehettünk, olyan oldalát is megismertük egymásnak, amelyet a hétköznapokban nem látunk. Különösen mély nyomot hagyott bennünk, amikor néhányan saját versüket is megosztották velünk. Több pedagógus is hozott egy szép költeményt. Mindenki örömére, nem csak a humán, hanem a reál munkaközösség tanárai is csatlakoztak a sorhoz, természetesen igazgatónő is előadott egy verset. A szünetekben pedig megzenésített alkotásokat hallgattunk.

Többekben is megfogalmazódott a gondolat, hogy ezt jövőre is folytatni kell, mert jól éreztük magunkat, olyan volt mintha elröpült volna ez a pár óra.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.