„SZENT LUKÁCS ÉS SZENT KINGA NYOMÁBAN”

Egyházmegyei hittanversenyt rendezett 2024. április 17-én a debreceni Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, melyre a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye által fenntartott közoktatási intézmények tanulóit várták 3-11. évfolyamig. A versenyt 3 kategóriában hirdették meg:

  1. kategória: 3 – 4. évfolyam, 2. kategória: 5 – 8. évfolyam, 3. kategória: 9 – 11. évfolyam

Intézményünkből érkeztek a legnagyobb számban versenyzők, hiszen minden kategóriában voltak lelkes jelentkezőink. 

A rendezvényt Dr. Bódis Zoltán, az intézmény főigazgatója nyitotta meg. Köszöntő szavai után zsolozsmát énekeltünk, és kértük az Urat a verseny sikeres teljesítéséhez. Míg a gyermekek belevetették a feladatokba magukat, addig a kísérő hitoktatók, tanárok a háttérben közösen imádkoztak tanítványaikért Papp László iskolalelkész vezetésével. A napot velünk töltötte Némethné Székely Julianna EKIF tanfelügyeleti igazgató és Kovács István EKIF oktatásszervezési igazgató is.

A megmérettetés két részből állt: egy projektmunkából és egy feladatlap megoldásából.

Csapataink szép eredményeket értek el:

II. helyezést értek el a Szent László Katolikus Gimnázium 10. évfolyamának diákjai, A Jó, a rossz és a gémer csapata: Dagonya István, Kolonics Ferenc Balázs, Molnár Dóra Enikő. Felkészítő pedagógus: Votykuné Aradi Angéla.

III. helyezést értek el a 8. évfolyam diákjai, a Szuperhármas csapata: Kovács Gréta, Laczai Kamilla, Varga Lea. Felkészítő pedagógus: Votykuné Aradi Angéla.

Kiemelkedő rajzukért különdíjban részesültek a 3. évfolyam diákjai, a Szent László Tündérkéi csapatából: Százvai Nádja, Százvai Szofi. A csapat tagjai voltak még Polyák Emma és Tóth-Szilágyi Milla, akik lelkiismeretesen készültek a versenyre és méltó módon képviselték iskolánkat. Felkészítő pedagógus: Votykuné Aradi Angéla.

Szívből gratulálunk tanulóinknak! Köszönjük lelkiismeretes munkátokat!

Továbbá köszönjük a verseny szervezőinek a szeretetteljes fogadtatást és az áldozatos munkát, köszönjük Polyákné Kiss Melinda segítő kezeit és a támogatást a szülőktől és iskolánktól.

Votykuné Aradi Angéla hittanár

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.