Bárkánk fénye díj

A Diákönkormányzat által 2022-ben alapított Bárkánk fénye díj adományozásának elsődleges célja a „Szent László” diákközösségéért, az ifjúságért, fiatalok közösségének építéséért végzett áldozatos munka jutalmazása. Ugyanakkor a díjazás célja a „Szent László” iránti lojalitás értékelése is. Egyszersmind köszönet a fiatal szüleinek azon összhangért és egyetértésben nevelésért, melyet a gyermekből felnőtté válás útján nekünk bizalommal szavazott, velünk együtt megvalósított.

A díj Simon András grafikája, fektetett A4 méretű kartonlapon egyetlen vonallal készült rajz, mely bárkát, hajót formáz; középpontjában szívből kiinduló vitorla, mely egyben lefelé szálló madár; a madár feje kereszt formában záródik.

Az ábra alatt balra a díj elnevezése, jobbra a művész egy vonallal formált kézjegye, eredeti, évszám felirat.

A díj szimbolikája:

A Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda többcélú intézményként az óvodától a középiskola lezárásáig bárka, az életet, az egymást kiegészítő ellentétek sokféleségét óvó és megtartó burok, mely felkészít a felnőttségbe kilépésre a megfelelő időben.

Valljuk, hogy ha a Lélektől vezérelt fiatal a szív bátorságát az Isten végtelen szeretetéből meríti, és útját a Kereszt áldozata vezérli, akkor mindenkori közösségeiben Fény, a Krisztust követő emberség példája lesz.

Köszönjük, hogy Isten kegyelméből intézményünk bárkájában világító fénnyé növekedhetnek a szülők által ránk bízott fiatalok.

A 2024. év Lux Arcae Nostrae díjazottja Petykó Gergő.

Petykó Gergő 12. A osztályos tanuló az első évfolyamtól kezdve intézményünk diákja. Már általános iskolás korától kezdve meghatározó szereplője iskolánk életének.

Rendszeresen részt vesz az intézményünk kulturális műsoraiban. Legyen szó akár konferálásról a ballagásokon, szalagavatókon vagy vers- és prózamondásról, mindig szívesen vállalja ezeket a felkéréseket.

A városi rendezvények, a március 15-i, június 4-i, az október 23-i megemlékezések főszereplője.

Intézményünk 30 éves fennállását ünneplő gálánk fellépője volt.

Rendszeresen részt vesz iskolánk és városunk egyházi rendezvényein is. A nagyböjti időszakban a szentlászlós diákok keresztútján több alkalommal is felolvasó volt. Az egyházközösségi és iskolai adventi műsorokban is számíthattak szolgálatára hitoktatói és tanárai.

Közösségi és kulturális tevékenységei mellett szép tanulmányi eredményekkel is büszkélkedhet. Az évek során számos nevelőtestületi és igazgató dicséretet érdemelt ki a szaktantárgyi dicséretek mellett. Az elmúlt években anyanyelvi-, informatikai-, biológia- és kémia valamint versmondó és hittanversenyeken ért el megyei és országos eredményeket egyéniben is és csapatban is, együttműködve társaival.

Felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik és emelt szinten tett előrehozott érettségit angol nyelvből.

Érdeklődése az elmúlt években a humán tantárgyak felé fordult. Tanulmányait az ELTE Állam- és Jogtudományi karán szeretné folytatni.

Gergő jószándékú tevékenységeivel, szolgálataival öregbítette iskolánk hírnevét, ezért érdemesnek tartjuk a „Lux Arcae Nostrae” azaz a Bárkánk fénye díj elnyerésére. 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.