Szájhigiénia és biztonságos internetezés

45 perc edukáció a szájhigiéniáról és fogápolásról, valamint a biztonságos internethasználatról

Az intézményünkbe járó általános iskolás gyermekeink részére két fontos programot rendeltünk meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyarországi Egyesületétől. Budapestről érkezett előadóink, Radványi Andrea szájhigiénikus, és Berta Dóra projektmenedzser június 3-án és június 4-én preventív céllal tartottak oktatást számunkra.

Az egyik program, a Safer Internet Program, melynek célja, hogy megismertesse diákjainkkal az új online technológiák biztonságos használatát, valamint, hogy segítse a gyermekeket a káros és kéretlen tartalmak felismerésében és kiszűrésében.

A másik program prevenciós előadás a szájhigiéniáról, amely során a gyermekek interaktív módon tudást szereztek az alapos fogtisztítás technikájáról, melyet az előadó egy műanyag fogsor és fogkefe segítségével mutatott be. Megtanulták a gyerekek a fogápolásra vonatkozó négy fontos szabályt, melyet az óra alatt közösen skandáltak: rágás, vízivás, fogmosás, évente egy alkalommal felkeresni a fogorvost!
A szájhigiénikus szakember felhívta a gyermekek figyelmét, hogy nemcsak a fogak, hanem az íny és a nyelv letisztítása is fontos az alapos szájápoláshoz. Nagy sikere volt a diákok körében a lepedékfestő tablettának, amely használata láthatóvá teszi a nem megfelelő fogmosás után maradt lerakódásokat. Mondanom sem kell, hogy a fogmosás nélkül kipróbált tabletta milyen sok lilafogú gyermeket mutatott! A diákok az előadások végén ajándékokat kaptak az oktatóktól, melyeknek láthatóan nagyon örültek.

Remélem, hogy más projektek keretében újra találkozhatunk!

Takácsné Dicső Katalin szociális segítő

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.