A boldogság emberei vagyunk

Nagy Csaba atya vezetésével közös lelkigyakorlaton vett részt egyházmegyénk három köznevelési intézménye Kisvárdán. A Szent László Katolikus Középiskola, valamint az Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és tagintézménye, a nyírkércsi Petőfi Sándor Tagiskola pedagógusait a lelki vezetők, Bákonyi János atya, Gáspár Mátyás atya és Panyi József atya hívta meg arra, hogy együtt gondolkodva, egymásra figyelve éljék át a tartalmas nap minden pillanatát.

Az irgalmas szamaritánusról szóló gondolatébresztő példabeszéd mentén Csaba atya lelki útravalót adott mindannyiunknak.

Hányszor halljuk vagy hallottuk már szüleinktől: „Vigyázz magadra, fiam!” Ez az intelem a legapróbb közösségben, a családban fogalmazódik meg először, ahol a szülők feltétlen szeretetét, odafigyelését éli meg a fiatal, s példaként viszi tovább közösségeibe.

A hit nevelő ereje mindig a közösségekben rejlik, ahol az osztatlan figyelem, a hiteles cselekedetek, a feltétel nélküli gondoskodás, a vendéglátás példaadása, a szeretet és a tisztelet egyaránt megtapasztalható, mert jelen van. Merjünk emberi emberek lenni, és ne feledjük: a hála a szív emléke!

Áldott, örömteli új tanévet kívánunk, ahol a remény zarándokai lehetünk együtt, közösen a ránk bízottakért!

Takácsné Makrai Éva tanító, az Arculat munkaközösség vezetője

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.