Diáksport Napja – szentlászlósok Ajakon

A magyar diáksport napján együtt mozgott az Ajaki Tamási Áron és a kisvárdai Szent László felső tagozata. Nagyon kellemes környezetben, Ajakon az általános iskola sportudvarán, a Liget Sportcsarnokban és a Péter-tó partján zajlottak az események.

A diákokat az iskolák főigazgatói, Rozinka Mihály és Kaszásné Tóth Judit mellett Ajak város polgármestere, Dr. Ragány Adrienn is köszöntötte. Ezután egy közös bemelegítésen vettünk részt, ahol az ajaki általános iskola 8. osztályos lányai mutatták be a gyakorlatokat. A tanulók évfolyamonként vegyes csapatokban, négy helyszínen mérték össze tudásukat a különböző sportágakban. A sportcsarnokban barátságos kosárlabda-mérkőzések zajlottak, de kosárra dobásban is kipróbálhatták ügyességüket a diákok.  A sportudvaron labdarúgásban, röplabdában mérték össze erejüket a tanulók, valamint sor – és váltóversenyek barátságos találkozóit rendezték meg.

A napot a Péter-tó körüli közös futás koronázta meg, de a tánc és a finom alma is jólesett a nap végén a fáradt sportolóknak. A testnevelők szervezésében és a felsős osztályfőnökök közreműködésével megrendezett közös sportnap nagyon jól sikerült, tanulóink élményekben gazdagodva tértek haza.

Köszönjük az Ajaki Tamási Áron pedagógusainak és felsős diákjainak a kedves fogadtatást és a tartalmas programokat!

Szerafin Tünde testnevelő

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.