72 óra kompromisszum nélkül

 2024. október 10-13.

„Itt vagyok, hívtál” 1 Sám 3,8

Szentlászlós fiatalok is csatlakoztak a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház rendezésében megvalósuló 72 óra Kompromisszum nélkül akcióhoz.  

Október 10. és 13. között országszerte és határon túl több ezer fiatal mutatja meg, hogy önkénteskedni jó, hiszen többé válunk általa. „Itt vagyok, hívtál” – szól az akció idei mottója – ami arra utal, hogy ha meghalljuk a hívó szót, akkor tanúságtevői, munkatársai, tanúi lehetünk Isten szeretetteljes meghívásának.  A szívünkbe írt parancsnak engedelmeskedünk, amikor önzetlenül adjuk magunkat, amikor segítő kezeinket, talentumainkat ajándékozzuk másoknak.

Sok-sok diákunk mondta a felhívásra, hogy „Itt vagyok, hívtál” és gyakorolhatták a közös munka összetartó, közösségépítő erejét. Tanulóink dolgos kezei szebbé varázsolták környezetünket, adományoztak, játszottak, simogattak, és persze mókázni is mókáztak.

Kaszásné Tóth Judit főigazgató asszony és Mike Ervin atya kíséretében ellátogattunk a helyi hajléktalan szállóra is, ahol nem csak, hogy ajándékoztunk, hanem ajándékozottakká is váltunk. Köszönjük az intézmény vezetőségének: Tótik Imre, Dr. Kenéz-Százvai Adrienn, Halász Ferencné, Karaffáné Marosvári Marianna és Csuka Renáta a szeretetteljes fogadtatást.

Intézményünk udvarának szépítésében is kivették részüket az önkéntesek. Gyomlálás, gereblyézés, levendula ültetés, sepregetés szerepelt a szolgálatok között. Diákjaink átélték, megérezték az idén is: igenis Több vagy, ha adsz!

Köszönjük Nektek!

Votykuné Aradi Angéla
hittanár, koordinátor

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.