Dr. Pécsi Rita neveléskutató előadását hallhattuk

A Szent László Katolikus Óvoda Erasmus+ pályázata keretében intézményünk nevelőtestülete és az érdeklődő szülők Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató előadásain vehettünk részt április 6-án. A téma érdekfeszítő volt: Miért nem működik a „Százszor megmondtam”? A sikeres nevelés kulcsa: az érzelmi intelligencia fejlesztése

Kora délután a nevelőtestület részére szerveztünk előadást, míg 17 órától már a szülőket, érdeklődőket vártuk. Az ajaki Tamási Áron Katolikus Iskola képviselői is részt vettek az előadásokon.

A két előadás során

  • hallottunk az érzelmek szerepéről az eredményes nevelésben,
  • gyakorlati példákkal alátámasztva szerezhettünk ismereteket az érzelmi háló alakításának fontosságáról,
  • megismertük az érzelmi intelligencia készségterületeit, fejlesztési módjait.

A másfél óra alatt, míg tanárnő beszélt, nem volt idő elbóbiskolni, nem figyelni. Ezzel az előadással együtt lehetett élni, a hallgatóság magába szívta a mondottakat. Többször hangos kacajok hallatszottak az előadás alatt, a példák, magyarázatok kapcsán. Ez a tanárnő előadásmódjának köszönhető, mely magával ragadta a hallgatóságot.

Külön örömmel töltött el bennünket, hogy a délutáni előadáson már az intézmény kollégistái is vendégeink voltak. Este jó volt hallani az élménybeszámolójukat, volt, aki szó szerint tudta idézni a hallottakat. Biztosak vagyunk abban, hogy aki jelen volt, fog emlékezni egy titokzatos számpárra: 11 mm és 16 km!

Aztán érkeztek a szülők üzenetei:

– „Köszönöm ezt az estét. Nagyon hasznos volt számomra.”

„Lehetne ilyen előadás máskor is?”

„Köszönöm, erre nagy szüksége volt a lelkemnek.”

Ígérjük, lesz folytatás.

Dudásné Popovics Angéla, óvoda intézményegység-vezető

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.