Zarándoklat Máriapócsra

Mi, szentlászlós óvodások október 6-án felkerekedtünk, és Máriapócsra zarándokoltunk. Nagy izgalommal készültünk a nagy napra. Énekekkel, imával, nyitott szívvel, szüleinkkel és az óvoda dolgozóival közösen indultunk a buszos zarándoklatra. Izgalom volt ez kicsinek és nagynak, hiszen voltak, akik még nem voltak buszos „kiránduláson”, esetleg nem jártak Máriapócson. A szép őszi tájat is megcsodálhattuk az úton.

Máriapócson Szenes István atya fogadott bennünket. A gyermekek büszkén vitték a Szent László hermájával díszített zászlót, így vonultunk a kegytemplomba. István atya röviden mesélt a könnyező Mária-ikon történetéről, a gyermekeknek kérdéseket tett fel, éneket tanultunk. Majd minden gyermeket egyesével kísért fel a kegyképhez. A sorban állók, várakozók addig is énekeltek. Felemelő érzés volt látni a szülők, nagyszülők csodálatát, büszkeségét.

A templomlátogatás után játszótéri móka, majd a természet szépségeivel való ismerkedés következett. Megfigyeltük a fákat, bokrokat, a bogarakat, a virágokat. Megfigyeltük a színeket, illatokat, a napsugarak játékát.

A hazaúton kicsit csendesebb lett a közösség, ami azt jelentette, hogy a sok-sok élmény, az egész napos tettrekészség, aktív figyelem, a szórakozás megtette hatását.

Mi, óvodai dolgozók nagyon várjuk a gyermekek élménybeszámolóit.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.