Felkerült a maturanduszok szalagja a végzősök egyenruhájára

2022. október 15-e jeles nap volt a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda életében, hiszen végzőseinknek ekkor tűzték fel a várva várt szalagokat, amelyek az érettséget és az összetartozást jelképezik.

Az ünnepség szentmisével kezdődött, amelyen hálát adtunk a Jóistennek az elmúlt évek kegyelmeiért, és intézményünk lelki vezetője, Bákonyi János atya megszentelte a szalagokat. Ezt követte az ünnepélyes ceremónia az iskolánk sportcsarnokában, amelyet a 11. évfolyam tanulói és osztályfőnökei gyönyörű díszbe öltöztettek a különleges alkalomra. A vendégeket és a maturanduszokat a négy osztályfőnök: Makláriné Almási Judit, Pappné Merő Ildikó, Máté Csabáné Orosz Beáta és Mató Zsuzsanna tanárnők köszöntötték. Majd Kaszásné Tóth Judit intézményvezető asszony szólt a végzős diákokhoz.

Ezt követték a szalagtűzés felemelő pillanatai, majd az évfolyamkeringő, ahol minden osztály képviseltette magát. Az osztályok szórakoztató műsorai fényképek és videók segítségével elevenítették fel a 4 év közösen töltött pillanatait, eseményeit, eredményeit és vidám osztálytáncokkal tették mozgalmassá és színessé a bemutatójukat. Végül a közös dalokkal búcsúztak és mondtak köszönetet mindazoknak, akik támogatták őket sikereik elérésében.

Az élményekben gazdag napot a tizenkettedikesek és tanáraik közös vacsorával és bállal zárták. Köszönjük mindenkinek, akik a „színfalak” mögött erejüket nem kímélve mindent megtettek, hogy maturanduszaink számára ez az „ünnep” valóban emlékezetes maradjon.

A végzős osztályfőnökök

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.