Robotszumó Esztáron

2022. december 2-án Esztáron került megrendezésre a IX. Szumó Robot Esztár Kupa. Iskolánkat három csapat képviselte a 20 fős mezőnyben. A csoportmérkőzések után a Serverhu.eu csapatunk jutott tovább, a Harcipocok és a McMenü+ csapat még a szuperkupa versenyszámban remélhetett sikereket.

Az ebédre elfogyasztott hamburgerek új lendületet adtak a versenyzőknek, így délutánra is jutott számos izgalmas küzdelem. Először a szuperkupa versenyszámot rendezték meg, ahol egyszerre négy csapat volt a pályán, 2-2 robot alkotott egy párt, és végül az a két versenyző nyert, akik robotja utoljára fent maradt. Ebben az izgalmas versenyben végül a Serverhu.eu a döntőbe jutásért maradt alul, így a 3. helyet szerezte meg.

A kupáért folyó csapatversenyben is látványos küzdelmek zajlottak, s itt is a Serverhu.eu jutott a legtovább. A döntőbe jutás nem sikerült, így a 3. helyért játszották az utolsó mérkőzést. Ez a bronzmeccs végül az egész nap legizgalmasabb küzdelmét hozta. Az eredetileg három körből álló mérkőzésen egy-egy kört nyert mindkét csapat, majd több döntetlen után végül a 4. helyen végeztünk.

A nagy küzdelmet egy különdíjjal jutalmazták, amit örömmel vettek át a csapattagok. A többiek is jól érezték magukat a verseny alatt, már közben az új taktikán és a robotok módosítási lehetőségein gondolkodtak.

A csapatok tagjai:
Harcipocok: Balázs Levente, Barkóczi Péter
McMenü+: Kovács Gréta, Papik Dalma, Vegera Letícia
Serverhu.eu: Krutilla József, Porvázsnyik Tamás

Felkészítő tanárok: Jurás László, Pacsuta Tibor

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.