„Vizek élővilága”

A Víz Világnapja alkalmából minden évben pályázatot hirdet a természettudományi munkaközösség, hogy tanítványaink figyelmét az élővilágra, a természetes környezetre irányítsuk.

Ebben az évben rajz vagy plakát készítésével nevezhettek a vállalkozó szellemű, képzőművészet terén is bátran mozgó diákjaink. Többen, pusztán az öröm és alkotás kedvéért hoztak létre szép, szemet gyönyörködtető alkotásokat, kilépve a pályázat által előírt keretekből.

Az előzetesen közzétett kívánalmaknak végül hat pályázat felelt meg, melyek közül intézményünk legifjabb növendékei és a gyermekeket nevelő, tanító pedagógusok választhatták ki a számukra legszebbet. A legtöbb bíráló tetszését Diákműhelyünk korábbi kiállítójának, Soós Liliánának (11.A) szinte életre kelt aranyhalakat ábrázoló festménye nyerte el. A második helyre egy fiatal képzőművész tehetség, Kolonics Ferenc (9.A) vidámságot sugárzó, úszkáló teknőst ábrázoló képe került. A harmadik helyet egy még ifjabb művész, Perényi Luca (7.A) igényesen kivitelezett, harmonikus rajza nyerte el.

Ezúton is köszönjük minden pályázónak, hogy idejét és energiáját a kreativitásnak szentelve megajándékozta iskolai közösségünket alkotásával! Természetesen a beígért honoráriumok sem maradnak el.

Órai munka jeles jár azoknak a tanulóknak is, akik március 22-én részt vettek a QR kódos (K)VÍZ kitöltésében és ott eredményesen szerepelve felkerültek a 40 fős eredménylistára. Reméljük, a jövőben egyre többen kapnak majd kedvet a „Világnapok a Szent Lászlóban” további „villámötös” akcióira!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.