Diákműhely ötödször – Battyányi Liza képeinek kiállítása

„A kreatív kifejezőmód mindig is fontos szerepet játszott az életemben. Már kiskorom óta különböző művészeti formákon keresztül találom meg az önmegvalósítás lehetőségét.” – vallja művészi tevékenységéről Battyányi Liza 10.b osztályos diákunk.

A Szent László újraalapításának 30. évfordulója alkalmából indított kiállítássorozat, a „Diákműhely” adott lehetőséget Liza bemutatkozására, aki a következő gondolatokat osztotta meg velünk alkotói tevékenységéről:

Legnagyobb hatással kedvenc festőm, Szinyei Merse Pál volt rám. Még kiskamasz koromban látogattunk el egy kiállítására, ami ihletet adott, hogy belemerüljek a festészet világába. Ecsetemmel és színes palettámmal próbálom megörökíteni a pillanatok szépségét és hangulatát. A színek, árnyalatok és textúrák kombinációja révén teremtek megfogható vizuális élményeket. Az absztrakttól a realisztikusig alkalmazom a technikákat, hogy egyedi és érzelmi töltéssel rendelkező alkotásokat hozzak létre. A színskálám ilyenkor bővebb, vidámabb árnyalatokban érvényesül.

A másik művészeti ág, amiben kifejezem magam, a ceruzarajzolás. A grafitceruza segítségével kijelölt vonalak és árnyékok világában élvezem a pillanat rögzítését, az elmém szabad megjelenését. Az alapoktól kezdve, finom részletekig terjedő munkáimban igyekszem életet lehelni a papírra, és átadni azt a belső világot, amely a képzeletemben él.

A műveim egy hatalmas kontrasztot jelenítenek meg festészet és rajzolás formájában, amely bennem és az egész világban jelen van.

Bár az ecset és a ceruza a szívem csücske, álmom, vágyam és hóbortom mégis a tetoválás. Az emberi testen való művészi kép izgalmas lehetőségeket nyújt. A tetoválás segítségével testünkön hordozhatunk olyan műalkotásokat, amelyek személyiségünket, érzéseinket és életfilozófiánkat tükrözik. Igaz, nálam gyakorlatban még csak gyerekcipőben jár a tetoválás, de a lelkem mélyén remélem, a gyakorlóbőrt mielőbb felváltja az emberi bőr.

A művészeti tevékenységeim által arra törekszem, hogy élményeket, gondolatokat és érzelmeket közvetítsek a nézők felé. Az alkotás folyamata nem csupán egy kikapcsolódást jelent, hanem lehetőséget nyújt arra is, hogy az érzéseimet, gondolataimat és tapasztalataimat fejezzem ki. Minden alkotásomon szívvel és lélekkel dolgozom, hogy érintse és megérintse az emberek lelkét.

A kiállításra való ráhangolódást a diákönkormányzat szervezésében zenés produkciók gazdagították. Abeljev Dalocska című zongoradarabját Kovács Gréta 7.a osztályos tanulónk előadásában hallhattuk. Papp Anna Dóra 6.b osztályos diákunk pedig Romberg: Etűd című művével járult hozzá a kiállításmegnyitó hangulatához.

A kiállítás jelenleg is megtekinthető középiskolánk aulájában.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.