Szent Gellért napján Fényeslitkén jártunk

Hagyományainkhoz híven Szent Gellért napján felsős tanulóink az idén is szentmisén vettek részt, majd Bákonyi János atya meghívására Fényeslitkére indultunk, ahol megtekintettük a római katolikus templomot.

A közel öt kilométeres túra végén jó volt megpihenni és meghallgatni iskolalelkészünk a templom történetéről és gyönyörű freskóiról szóló tájékoztatóját. Felidézte Szent Gellért alakját, akit hűsége, kitartása miatt is követendő példaként állított a fiatalok elé. Megtudhattuk, hogy ő a magyar népköltészet első „krónikása” is, egy munkadalt jegyzett le, amelyet egy szolgálótól hallott. Bákonyi atya néhány „munkadal” felidézésével próbált lelket önteni diákjainkba, akikre egy rövid játék és az ebéd elfogyasztása után újabb öt kilométer várt a hazafelé vezető úton.

Köszönjük Szabóné Takács Karolina intézményvezető-helyettesnek, Kiss Sándor, Agárdi Sándor, Kenyeres Gergő tanár uraknak, hogy az osztályfőnökök mellett elkísérték tanulóinkat erre a túrára, és köszönjük Márta Tibor úrnak, Fényeslitke polgármesterének is a kedves fogadtatást.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.