Ha meg tudtad álmodni…

„Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni.” (Walt Disney)

Iskolánk tanulói évről évre nagyobb számban mernek nagyot álmodni. A 8. évfolyam diákjai már évekkel ezelőtt azzal az elhatározással kezdték meg nyelvi tanulmányaikat, hogy az általános iskola befejezése előtt a lehető legtöbben középfokú nyelvvizsga bizonyítványt szereznek. Ehhez természetesen a tanári segítségen túl hatalmas szorgalomra és kitartásra volt és van szükségük, melyet az elmúlt napokban az Origó Nyelvvizsgaközpont egyik munkatársa, Fekete Katalin tanárnő is kiegészített. 

Néhány felsőbb éves, közvetlenül nyelvvizsga előtt álló diákkal kiegészülve a fiatalok egy online órán vehettek részt, mely során a vizsgáztató pedagógus röviden bemutatta a vizsga menetét és igen hasznos tanácsokkal látta el a majdani vizsgázókat. 

Az óra legfőbb célja a gátlások leküzdése, a vizsga miatti izgalom csökkentése volt – ennek sikeréhez a zárásképpen beiktatott próbavizsga és annak értékelése nagyban hozzájárult.

Reményteli eredmény született a vállalkozó kedvű diák számára, akit az „éles” megmérettetéshez hasonló módon vizsgáztatott le a tanárnő, hiszen igazi vizsgahelyzetben sikeres lett volna a vizsgája. De a többiek is hasznos tapasztalatot szereztek, hiszen saját ismereteiket az elhangzottak alapján mérlegre téve már mindenki tudja, hogy mennyit kell még dolgoznia a tudásán, vagy hogy épp ők is megfelelnek-e már a látott követelményeknek. 

Bízunk abban, hogy a Jó Isten továbbra is segíti munkánkat és iskolánk diákjai tovább növekvő számban szerzik meg nyelvvizsga bizonyítványaikat.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.