Regényes előadások angolul

Az idegennyelvi munkaközösség szervezésében 2024. június 12-én délután a mesék birodalmába látogattunk el 3 előadás által. Ami még különlegesebbé tette az előadásokat az az, hogy angol nyelven adták elő a 6. évfolyam diákjai.

Hosszas készülődés előzte meg az előadásokat. Már több hete próbáltak a kollégák a gyerekekkel. A kitartó munka meghozta gyümölcsét.

Először „Pán Péter” kalandjait láthatták a nézők, melyet Bertáné Biró Melinda tanárnő rendezett, majd az „Aladdin” című színdarabot mutatták be, melyet Dienes Szabolcs tanár úr tanított be. Végül a „Nyakigláb, Csupaháj meg Málészáj” című színdarabot láthattuk Paládi Éva tanárnő felkészítésében.

Miért jó olvasni? Mert a könyv olyan, mint egy ajtó, melyen átlépve egy másik világban találod magad, egy világban, mely olyan, amilyennek akarod, és olyan, ahová bármikor visszatérhetsz. Mert olvasás közben bárki lehetsz, bármit megtehetsz, bármit elképzelhetsz, bárhol a Földgolyón és bármelyik korban. Mert örömöt nyújt … és … mert jó és kész. 🙂 Babits Mihály így fogalmazta ezt meg:

„Óh, ne mondjátok, hogy a Könyv ma nem kell,
hogy a Könyvnél több az Élet és az Ember;
mert a Könyv is élet, és él, mint az ember – 
így él: emberben a könyv, s a Könyvben az Ember.”

Az extenzív olvasás az, aminek a fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ez az, amire nyelvórán csak ritkán hívják fel a figyelmünket, ritkábban gondolunk arra, hogy ez idegen nyelv tanulására is jó, pedig a csoda itt történik.

Az angol nyelvű könyvek olvasása tehát nemcsak izgalmas és szórakoztató élményt nyújt, hanem egyben nyelvtanulási eszköz is. Az eredeti szövegek segítenek fejleszteni a szókincset, a nyelvtani szerkezeteket és a szövegértést. Emellett kulturális és irodalmi ismereteket is szerzünk vele, amelyek szélesebb perspektívát nyújtanak a nyelvről és a világról.


Az előadások nagyon jól sikerültek. A tanárok, a diákok és a szülők felejthetetlen élményekben részesültek.

Köszönjük mind a diákok, mind pedig a felkészítő tanárok áldozatos munkáját.

Pappné Merő Ildikó
idegennyelvi-munkaközösség vezető

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.