Európa bajnoki 6. hely

2024. június 12-16. között rendezték meg Németországban, Hannoverben a RoboCup Junior európai döntőjét. A versenynek az IDEEN EXPO adott helyett, ami egy nagy szabású oktatási-szakképzési kiállítás. Magyarországot nyolc csapat képviselte nagyon szép eredménnyel, köztük a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Bölcsőde „Axolotls” nevű csapata, akik a CoSpace ligában versenyeztek.

A csoportmérkőzéseken nem kedvezett a szerencse, így nem sikerült a döntőbe jutni, végül a 6. helyen zárt a csapat. A Super Team versenyben újraéledtek a remények, hiszen az első mérkőzést megnyerte a horvátokkal közös csapatunk, így döntőt játszhattunk. A döntőben azonban az ellenfél ért el több pontot, így a 2. helyet szereztük meg. Ezzel csak annyi gond volt, hogy a Super Team versenyben csak az első helyet díjazzák.

Az eredményhirdetés azért hozott meglepetést, hiszen a mi csapatunkat is szólították, méghozzá a CoSpace kategóriában a Best Poster díjat nyerte el az Axolotls.

A csapat tagjai: Kovács Gréta, Vegera Letícia, Varga Mariann és Tróniczki Péter. Felkészítő tanárok: Pacsuta Tibor és Jurás László.

Köszönjük az Szent László Katolikus Intézmény és a Caroflex Kft. támogatását!

A verseny közben jutott idő a kiállítás megtekintésére is, ahol tanulóink nagy érdeklődéssel próbálták ki magukat a különböző szakmákban, közben nyelvtudásukat is fejleszthették.

A magyar csapatok mérlege: Két 1. hely, három 2. hely és két különdíj.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.