Veni Sancte – Elkezdődött a 2024/2025-ös tanév

Tanévnyitó szentmisével nyílt meg az új tanév a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói és pedagógusai számára.

Iskolalelkészünk, Bákonyi János atya homíliájában bemutatta éves jelmondatunk és a 2025-ös jubileumi év logóját és mottóját.

A logón négy égtájról indulnak a zarándokok Róma felé, mint ahogyan mi is sokféle helyről érkezünk az iskolánkba, hogy teljesítsük vállalásainkat. Egymásra figyelve közösségeket alkotunk, melyek egy családias közösséggé formálódnak. Reményeink által horgonyozunk le egy-egy meghatározó feladat mellett, melyet a hit, a remény és a szeretet fon egységbe.

A mai nap meghatározó eseménye volt elsőseink szentlászlós diákokká válása a sálak és a nyakkendők ünnepélyes megáldásával és átadásával.

Majd egy különleges pedagógus jubileumról emlékeztünk meg. Bákonyi János atya megáldotta, Kaszásné Tóth Judit főigazgató asszony pedig köszöntötte Szűcs András tanár urat, akinek pedagógusként 70 éve csöngettek be az első tanévre.

A középiskolások szentmiséjén szolgált először közösségünkben Mike Ervin atya, aki a kisvárdai Szent Péter és Pál templom káplánjaként iskolánkban hitoktatói feladatokat is ellát a tanévben. Isten hozta körünkben!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.