Gólyaavató a kollégiumban

2024. szeptember 25-én rendezték meg a Szent László Kollégium diákjai a gólyaavató ceremóniát. A kisgólyák avatása már hosszú múltra visszatekintő eseménye a kollégiumnak. Az ünnepségen minden kollégista szerepet kapott. Az avatandó gólyafiókák, az est ünnepeltjei voltak, a felsőbb évesek, mint nézők és szurkolók voltak jelen, jó néhány végzős diák pedig, mint avató kollégista és műsorvezető, szervezték az eseményt. Nem utolsó sorban a meghívott vendégek, akik jelenlétükkel emelték az est színvonalát.

Az ünnepség az iskola ebédlő nagy termében zajlott. Csak az biztosít elegendő teret! De miért is kell ez a nagy hely? Mert az idei tanévben 11 új kollégistát köszönthettünk, és mert kellett a nagy hely az ügyességi vetélkedőhöz.

A felavatandó gólyák egy táncot adtak elő, amelyet még utolsó pillanatban is csiszolgatni kellett, de szépen, ügyesen összehozták. A tánc után a meghívott vendégek egy vicces vetélkedőt nézhettek meg, amelyben a kisgólyák, két csapatot alkotva, vetélkedtek egymással. Az esemény tele volt mókával és kacagással, valamint persze versenyszellemmel is.

A vicces feladatok között volt pohárpakolás, kép kirakás, üvegdöntés, pogácsa evés, lufi fújás pohárba és ping-pong labdadobás is.

A gólyafiókák előbb félénken jelentkeztek a feladatokra, de amint egyre magasabbra hágott a jókedv, az oldott hangulat egyre bátrabbá tette őket.

A közönség sem maradt rest drukkolásban és biztatásban.

A szórakoztató vetélkedő után az újonc gólyák letették a gólyafogadalmat, majd ünnepélyes keretek között felszolgálták a vacsorát a meghívott vendégeknek. Mindenki jól érezte magát, és nem csak a gólyaavató ünnepségen, hanem az egész gólyahéten is.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.