Rózsafüzért imádkozott a Szent László közössége

2024.10.16.

„A rózsafüzér nagyon kedves imádságom. Csodálatos imádság! Csodálatos az egyszerűsége és a mélysége (…). Ugyanis az Üdvözlégy Mária szavainak mondása közben elvonulnak lelki szemeink előtt Jézus Krisztus életének fő eseményei. […] s eleven közösségbe kapcsolnak Jézussal – mondhatnánk – az Ő Anyjának szívén keresztül. Ugyanakkor szívünk belefoglalhatja a rózsafüzér e tizedeibe mindazt, ami egy személy, a család, a nemzet, az Egyház és az emberiség életét alkotja. Az egyéni gondokat, a felebarát, s különösen a hozzánk, a szívünkhöz közelebb állók gondjait. Így a rózsafüzér egyszerű imádsága adja az emberi élet ritmusát” -mondta Szent II. János Pál pápa.

A Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Bölcsőde valamennyi pedagógusa, dolgozója és tanulója számára is kedves a rózsafüzér imádkozása.  Fontosnak tartjuk, hogy velünk legyen a Szűzanya, óvjon és segítsen bennünket. Évente több alkalommal is közösen kérjük Mária oltalmát és közösen kapcsolódunk be a Mária szívéhez legközelebb álló imádságláncolatba, a rózsafüzér imádkozásába.

Október 16-án este rózsafüzérrel a kezeinkben a római katolikus templomban Mike Erwin iskolalelkészünk vezetésével közösen kértük a Szűzanya oltalmát mindannyiunk életére. Az élő gyöngyszemeink: Kaszásné Tóth Judit főigazgató asszony, Fülöp Krisztina, Kovácsné Szopkó Anna, Mató Zsuzsanna és Votykuné Aradi Angéla pedagógusaink voltak. Hálásan köszönjük!

Votykuné Aradi Angéla
hittanár

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.