In memoriam Kovács Lászlóné Berencsi Erzsébet

Március 11. – hírét vettük, hogy egy lélek az örök hazába költözött…

A Császy László Szakközépiskola egykori igazgatójától búcsúzik intézményünk. A mosolygós Erzsikétől, aki 1970 és 1992 között dolgozott az intézményben és aki azóta is gyakran visszatért az öregdiákok körébe az érettségi találkozókra.

Régi kollégája, Makláriné Almási Judit tanárnő így emlékezik:

Tudtuk, hogy Erzsike beteg, de nem hittük, hogy ilyen hamar elmegy. Mindenki tisztelte, sokan szerették. Ezer szállal kötődött hozzánk és az iskolánkhoz.

Pátrohai gyermekévei után az Állami Leánygimnáziumban folytatta tanulmányait. A debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerzett magyar-történelem szakos tanári diplomát. Pedagógus pályafutását a Császyban kezdte szaktanárként, majd több mint három évtizedig igazgatóként vigyázott ránk és tanítványainkra.

Minden reggel elsők között érkezett, és várt bennünket. Ismert, és segített minket: igazgatóként szakmailag, pedagógiailag, kollégaként emberileg. Hosszú éveken át férje is iskolánk tanára volt. Fia, menye és unokái nyugdíjas éveit bearanyozták, immár Diósdon.

Munkáját sokszor, sok helyen elismerték, így mint címzetes igazgató fejezte be tanári pályafutását.

Emlékezzünk ERZSIKÉRE, hisz sokunk szívében él, s nem csupán a falakon a tablókra nézve jut eszünkbe, hanem a tőle kapott értékek élnek tovább bennük.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.