Szenzációs eredmények a Nemes Tihamér programozó versenyen!

Példás, remek, kitűnő, kiváló, kiemelkedő, rendkívüli, zseniális. Csak néhány jelző a rengeteg szinonima közül, melyekből oly nehéz már választanom, hiszen tanulóink rendre felülmúlják korábbi eredményeiket. Talán a felsoroltak közül az utolsó az, ami legjobban illik rájuk: zsenik.

A Nemes Tihamér Nemzetközi Informatikai Tanulmányi Verseny programozás kategóriájának döntőjét március 4-én rendezték, online formában. A hat órás (!) döntőben hat algoritmizálási feladatot kellett megoldani a versenyzőknek úgy, hogy az elkészített programjaik nagyon hatékonyan – több milliós nagyságrendű bemeneti adatok mellett is – a másodperc tört része alatt helyesen számolják ki a válaszokat.

Iskolánkat három tanuló képviselte két korcsoportban, mindhárman kiváló eredményt értek el.

 A 2. korcsoportban a 9-10. osztályosok versenyében Jenei Marcell és Kovács Kristóf 9.A osztályos tanulók mérettették meg magukat. Ez a korcsoport igen népes volt, hiszen a második fordulóba jutott majdnem 300 tanulóból 88-an vehettek részt az országos döntőben. Jenei Marcell az országos 9. helyen végzett, ezzel kiérdemelte a meghívást a Közép Európai Informatikai Diákolimpia (CEOI) válogató versenyére. Emellett ő volt a legjobb 9. évfolyamos tanuló is. Kovács Kristóf is remek teljesítményt nyújtott, hiszen az országos 18. helyet szerezte meg. Csupán három helyen múlt, hogy Kristóf is a válogatóversenyre (innen) bekerüljön.

A 3. korcsoportban Molnár Máté 12.A osztályos tanuló képviselte iskolánkat. Végzős diákunk legelőkelőbb helyezését érte el ebben a versenysorozatban (programozás kategóriában), melyben hatodikos kora óta versenyzett, hiszen országos 3. helyével felállhat a képzeletbeli dobogóra.
Mindhárom tanulónak szívből gratulálunk a kiemelkedő eredményekhez és sok sikert kívánunk a továbbiakban!
A felkészítő tanárok: Pacsuta Tibor és Dajka Miklós

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.