Egy évig őrizzük a kupát

Nagy megtiszteltetésben részesült a Szent László Katolikus Gimnázium az elmúlt héten. A Debreceni Egyetem Informatika Karáról érkezett vendégeink azért látogattak meg minket, hogy átadják azt az I. helyért járó vándorkupát, melyet iskolánk tanulói Jedla Martin, Kovács Marcell Balázs és Molnár Máté nyertek el decemberben, a DE-IK által rendezett Regionális Programozó Csapatversenyen.

A díjat Dr. Kósa Márk adjunktus adta át, majd Cserhátiné Vecsei Ildikó szakértő bemutatta a továbbtanulási lehetőségeket a Debreceni Egyetem Informatikai Karán. Ezek után tartalmas szakmai beszélgetés következett, melyben ahogy Dr. Kósa Márk fogalmazott az elején, azt szerették volna megtudni „Miért is ilyen jó az informatika oktatás a Szent Lászlóban?” Az eszmecsere közben nagyon sok téma felvetődött, mind a debreceni verseny, meg úgy általában a programozó versenyek köréből, de szó esett az informatika tanárképzés és programozó képzésekről is.

További együttműködési lehetőségekről szakkörök, szakmai napok, valamint akár egyedi -iskolánk számára tartandó- nyílt napról is beszélgettünk. Iskolánk egy évig őrizheti a serleget, de bízunk benne, hogy decemberben újra sikeresen fognak szerepelni tanulóink ezen a versenyen.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.