Zempléni kiránduláson a 12.C

A Rákóczi Szövetség rendhagyó diákutaztatási programjának keretében a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda 12.C osztályos tanulói 2021. október 8-9-én osztálykiránduláson vettek részt. A nyertes pályázatnak köszönhetően Sátoraljaújhelyre, Füzérre és Füzérradványra látogathatott el osztályunk.

Utunk első állomása a sátoraljaújhelyi Magyar Kálvária volt. A Sátoraljaújhely felett magasodó Szár-hegyen kialakított Magyar Kálvária egyedülálló látványosság, melynek stációi a trianoni békeszerződés során elszakított 38 város nevét és címerét jeleníti meg. A hegy tetején a Szentkoronát formázó Szent István-kápolna és a 100. Országzászló áll. A Zsólyomka-völgyből vezető szerpentinútról, illetve a Szent István-kápolna mögüli szikláról csodálatos volt a kilátás a városra, a Sátoros hegyekre, a környező szőlőkre, a zempléni erdőkre.

A délután folyamán az osztály ellátogatott a Zemplén Kalandparkba, ahol a gyerekek kipróbálhatták az ország és a térség leghosszabb bob pályáját, amely felejthetetlen élményt nyújtott a száguldás szerelmeseinek.

Az eseménydús nap után elfoglaltuk szállásunkat a Rákóczi Hotel Tábor és Rendezvényközpont kellemes szobáiban, melyet a Rákóczi Szövetség jóvoltából igen kedvezményes áron kaptunk meg. A kényelmet tovább növelte a félpanziós ellátás, a svédasztalos reggeli és büfévacsora, valódi élményt biztosítva a gyerekeknek.

Másnap utunk Füzér várához, Magyarország 7 természeti csodájának egyikéhez vezetett. Tematikus kiállítás keretében megtekinthettük az előkerült leleteket, rengeteg ismeretet szereztünk a várvédők életéről és a középkori Füzérről. A látogatást felejthetetlenné tette a kilátás az erdőrengetegre Füzér várából.

Kirándulásunk utolsó állomása Füzérradvány volt, ahol egy kellemes séta keretében a gyerekek megcsodálhatták a teljesen felújított Károlyi-kastélyt és szemet gyönyörködtető angolparkját.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.