A Világörökség budapesti helyszíneivel ismerkedett a 11.C

2021. október 19-én reggel hat órakor iskolánk épülete előtt gyülekezett 44 izgatott „szentlászlós”, budapesti indulásra készen. Kirándulásunk a Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Pályázatán nyert 290 000 Ft-nak köszönhetően valósulhatott meg.

A hosszú út után 9 óra 30 perckor megérkeztünk a Hősök terére. Napfény kísérte utunkat egész nap. A történelmünk kiemelkedő alakjainak szobrait megtekintve átsétáltunk a Vajdahunyad várához. Az időutazást busszal folytattuk a Szent István Bazilikához, kívül belül körbejárva, bent megpihenve közösen elmondtunk egy Miatyánkot, és egy fohászt a nap sikeréért. Elidőztünk államalapító királyunk ereklyéje, a Szent Jobb előtt is.

Ezután az Andrássy úton végigsétálva megcsodáltuk a Világörökség részét képező Operaházat és a szebbnél szebb palotákat.

Az Oktogonhoz érve felfedeztük a nyolcszög geometriai interpretációját, s ki-ki igénye szerint ebédelt.

14 órára volt időpontunk a Terror Háza Múzeumába, ahol két csoportra bontva két csodálatos idegenvezető kalauzolásában ismerkedtünk a XX. század magyar történelmével. Reményeink szerint ez a látogatás új megvilágításba helyezi a közelgő ünnepet, október huszonharmadikát szívünkben. A kapott ismereteket diákjaink kitűnően fogják hasznosítani az érettségire készülve is.

A tanulás támogatásán túl diákjaink egy világváros egy napjába is betekinthettek.

A program zárásaként az Ázsia Center és a Pólus Center világát nézhettük meg, majd 20 óra magasságában egyéni MC Donalds-os vacsora után elindultunk haza, s a 23 órás érkezés után kellemesen elfáradva, csodás élményekkel tértünk nyugovóra.

Makláriné Almási Judit osztályfőnök

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.