„Minden forrásom belőled fakad.” (Zsolt 87,7) – NEK utótalálkozó

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus utótalálkozóján a szentlászlósok közül néhányan mi is részt vettünk a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban.

November 6-án, szombaton kisfilmek bejátszásával kezdődött 2 hónappal ezelőtti élményeink felidézése.

Palánki Ferenc püspök atya vezette a szentségimádást. Majd az Isteni Irgalmasság rózsafüzérének előimádkozásában Frantiska nővérünk is szolgálatot vállalt és jó szívvel szolgált ministránsként a szentmisén Kolozsi Imre kis csapatunkból.

Sokszor meghatódva figyeltük, hogyan idézik fel a Kongresszus legemlékezetesebb eseményeit a tanúságtevők. Nagy élvezettel hallgattuk Fábri Kornél atya előadását, aki a NEK főtitkáraként a Kongresszus néhány kulisszatitkát is megosztotta velünk.

Ha néhány kulcsszó felkelti az érdeklődésed Kornél atya PPT bemutatójából az egyik közreadott fényképen, akkor bátran kérdezheted az utótalálkozón részt vett csapatunkat. Hazafelé jövet mindannyian egyetértettünk abban, hogy a „Margit néni Nagykárolyból”… történetre fogunk legélénkebben visszaemlékezni, de azért a NEK sütemény cukrászának énekkari „majdnem szereplése” is nevezetes marad.

Köszönjük az élményeket, az együtt imádkozás lehetőségét.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.