Pedagógusok és diákok válaszoltak a rorate meghívásra

,,Ha betértek egy házba, először ezt mondjátok: Békesség e háznak!” (Lk 10,6)

Az ég felhői is harmatozva ébredtek ma reggel, amikor rorátéra igyekeztünk a Szent László kápolnájába, ahol iskolalelkészünk, Bákonyi János atya és Kaszásné Tóth Judit intézményvezető már várt bennünket.

Az adventi koszorú két gyertyájának otthonosságot adó fényénél halkan, maszk mögött is mosolygósan örültünk egymás jelenlétének. Az adventi elcsendesedést együtt megélni szép ajándék, amit lélekképekben vihetünk tovább. Váratlan a várakozás idején, hogy kollégiumunk diákjai és a tantestület együtt ébreszthette a mai napot, ami Szent Miklós püspök emléknapja is egyben.

Bákonyi János atya homíliájában kiemelte: Küldetésünk van a mindennapokban, amit figyelmes szeretettel leszünk képesek megvalósítani. Vigyünk békességet, tanúsítsunk megértést mindig, hiszen felelősséggel tartozunk a ránk bízottakért.

A roráté után intézményünk ebédlőjében agapé várt bennünket, ahol a terített asztaloknál reggelizhettünk, majd kezdetét vette a gyermeki rácsodálkozásokra váró nap, hiszen Szent Miklós püspök ünnepe van ma!

Éljük meg hát igaz hittel a szívünkben, hogy kincset kaptunk a hitünkkel, amit tiszta szívvel, derűs örömmel adhatunk tovább!

Takácsné Makrai Éva tanító

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.