Karácsonyra hangoló kibocsátó nap pedagógusainknak

,,Ő, ha velünk van, nemcsak a jóban, a bajban is elég.
Ő, ha velünk van, hogyha szívünk van, ennyi bőven elég”
(Missa Missio Glória)

Iskolalelkészünk, Bákonyi János atya kibocsátó napunk fő gondolatának az ÉLETET helyezte lelki szemeink elé. Elcsendesedve a délelőtt megannyi szép élménye után János evangéliumának kezdősoraival indult közös elmélkedésünk, együtt gondolkodásunk: ,,Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ő volt kezdetben Istennél. Minden általa lett, nélküle semmi sem lett, ami lett. Benne az élet volt, s az élet volt az emberek világossága.”

János atya kérdéseire mosolygós tekintettel válaszoltunk, hiszen nap, mint nap tapasztaljuk, hogy intézményünk is egy élő közösség, a maga számtalan sajátosságával: az élő egész mindig több mint részeinek összessége. Mennyire élő az iskolánk? Mennyire élő a közösségünk? Hát, ez főként rajtunk és a közösségünkön múlik. Mindannyian egyszeri és megismételhetetlen csodái vagyunk a Teremtőnknek mindazokkal, akiknek figyelmes, szeretetteljes nevelését ránk bízták – emlékeztetett iskolalelkészünk.

Kiscsoportos beszélgetések színesítették lelki napunkat, amikor nem csupán egymásra, hanem tanítványaink érett, komoly gondolataira is rácsodálkozhattunk: Mennyire értékesen élik meg iskolánkban a közösségi alkalmakat diákjaink. Milyen átéléssel tudtak megnyilvánulni a számukra ajánlott – Az élet csodája – filmről!

Feladatunk van, volt és lesz: élni, átélni és megélni mindazt, amit ajándékként kaptunk – magát az ÉLETET.

A közös imádság után, Kaszásné Tóth Judit intézményvezetőnk köszönetet mondott az egész éves odaadó munkáért, és szeretettel gondoltunk vissza a 2021-es év meghatározóan szép pillanataira.

Kibocsátó napunk jó hangulatú, ízletes ebéddel zárult.

Takácsné Makrai Éva tanító

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.