Kiváló eredmények a Nemes Tihamér NITV Programozás kategóriájában

A 2022. február 26-án rendezett országos döntővel véget ért a Nemes Tihamér Nemzetközi Informatikai Tanulmányi Verseny „Programozás” kategóriájának idei megmérettetése. A háromfordulós versenysorozatra több száz magyar tanuló jelentkezett itthonról és a környező országokból. A 9.-10. évfolyamosok korcsoportjában a 2. fordulóba 269, míg a döntőbe 103 tanuló kapott meghívást.

Iskolánkat Jenei Marcell és Kovács Kristóf 10.A osztályos tanulók képviselték. A végeredmény a három forduló eredményei alapján alakult ki, mégpedig úgy, hogy egy-egy fordulóban elért pontszámhoz az előző forduló pontszámainak negyedét adták hozzá. Diákjaink nagyon szépen szerepeltek az országos döntőben. Mindkettőjüknek sikerült javítani korábbi helyezésén.

Jenei Marcell országos 10. helyen végzett, mely egyben azt jelenti, hogy meghívást kapott a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia (IOI) válogatóversenyére. Így bekerült azon néhány szerencsés középiskolai tanuló közé, akik közül négyen, augusztusban képviselhetik Magyarországot az idén Indonézia szervezésében megvalósuló világversenyen.

Kovács Kristóf országos 18. helyen végzett a népes mezőnyben, melynek eredményeképpen részt vehet a Közép-Európai Informatikai Diákolimpia (CEOI) válogatóversenyén. Itt szintén 4 tanulót választanak ki, akik a magyar színekben versenyezhetnek, a későbbiekben meghatározásra kerülő helyszínen.

A tanulókat Pacsuta Tibor és Dajka Miklós készítette fel a versenyre.

Szívből gratulálunk a kitűnő eredményekhez és további sok sikert kívánunk a válogatóversenyekre!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.