Nagyhétre, húsvétra készülődik az óvoda és az alsó tagozat

Míg az alsó tagozatosok a digitális oktatás világában töltik immár második hetüket, az óvodások a rendkívüli szünet napjait élik.

Az óvónénik a dolgozó szülőpárokat gyermekfelügyelettel segítik, a dajka nénikkel együtt szépítik a tavaszodó kiskertjeinket, szorgos kezeik elkészítették a hagyományos húsvétváró házikót.

A gyermekeket óvodába hozó-vivő szülők – ha csak egy percre is megállnak előkertünk házikója előtt – a nagyböjti lelki készülődéshez is kapnak segítséget. A krisztusi áldozatra emlékeztető tárgyakat látják a lila, böjtszínű lepel előtt: kereszt, töviskoszorú, terméskő, korsó… Negyedév sem telt el, s a betlehemi barlangnak otthont adó házikó a feltámadást hirdető barlanggá vált. A falon János evangéliumának igéje hirdeti: „Mert úgy szerette Isten e világot, hogy egyszülött fiát adta…”

A feltámadást az otthon biztonságában váró gyermekeknek és szülőknek rajzolta meg kavicsokra Krisztus szenvedéstörténetét Deme Sándorné Ica óvónéni. Dudásné Popovics Angéla óvodavezető és Ica óvónéni a Jóisten szeretetét a keresztút gondolataiban is igyekezett közel hozni a gyermekekhez.

Az alsó tagozat kibocsátó napján a kisiskolások együtt imádkozhatták ezt a keresztutat a tanító nénikkel. Majd az áldozathozatalról, figyelmességről, szeretetről beszélgethettek egy kisfilm alapján. Bár a kisdiákok naponta találkoznak az online órákon a tanító nénikkel, de ez a találkozás, az ünnepre való hangolódás más volt. Több osztályban a kicsik annyira várták a GoogleMeet beszélgetést a tanító nénikkel, hogy órákig sorolták élményeiket.

Köszönjük a tanító néniknek a meghallgatást, a biztatást, az együtt munkálkodást a húsvéti készületben, az érzelmi mélységeket, a távolság leküzdését az online térben, a mosolyokat és a húsvét örömének hírül adását a gyerekeknek.

Az evangélium örömhírével adjuk tovább szülőknek és gyermekeknek a kavicsokra rajzolt keresztutat, hogy a gyermekek tisztán látásával felismerhessük mindannyian Jézus Krisztust, és hogy vele járhassuk a boldogság felé vezető utat.

Szeretettel: Kaszásné Tóth Judit intézményvezető

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.